Kemer’de etkili olan şiddetli hortum sırasında, Ayla Acar’ın kullandığı otomobil Ağva Deresi’ne sürüklenmiş, araçtan kurtulan anne hayatta kalırken 20 yaşındaki üniversite öğrencisi kızı Kader Buse Acar sel sularında kaybolmuştu. Olayın ardından derenin çevresinde ve denizde günlerce süren arama çalışmalarında genç kıza ait bazı kişisel eşyalar bulunmuş, ancak kendisine ulaşılamamıştı.

BİR ANNENİN ACISI

Aradan geçen yıllara rağmen Acar ailesinin acısı dinmedi. Anne Ayla Acar ve baba Ahmet Acar, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla kızlarına olan özlemlerini sık sık dile getiriyor. Özellikle her yıl 24 Ocak tarihinde yapılan paylaşımlar, ailenin yaşadığı derin acıyı bir kez daha gözler önüne seriyor.

ACISI DİNMEDİ

Kızının kaybının 7’nci yılında sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ayla Acar, yaşadıkları acının ilk günkü gibi taze olduğunu belirtti. Acar paylaşımında, “Busem yine unutulmaz bir 24 Ocak. Allah’ım bizlere bir daha tuhaf vedalar yaşatmasın. Bugün Kemer’de yaşanan afetten kötü bir haber gelmesin diye yüreğimiz ağzımızdaydı. Allah bize yaşattığını bir başkasına yaşatmasın.” ifadelerine yer verdi.

BAŞKA CANLAR YANMASIN

Ayla Acar, bir gün kızına kavuşacağına olan inancını da dile getirerek, yaşanan afetlerde başka acıların yaşanmaması için dua etti. Kader Buse Acar’ın kaybı, Antalya’da hafızalardan silinmeyen acı olaylar arasında yer almaya devam ediyor.

Kaynak: ANTALYA KÖRFEZ GAZETESİ-ERTUĞRUL GÜN