Tarımın başkenti Antalya'da çevre sorunlarına karşı önemli bir adım daha atıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Türkiye'de bir ilk olan Çevre Dostu Çiftçi Kart Projesi'ni, 2022 yılında Kumluca'da başlatarak Finike ve Demre ilçelerinde uygulamaya almıştı. Şimdi ise proje, Alanya, Kemer, Aksu ve Serik ilçelerinde hayata geçiyor.
13 AKILLI OTOMATLA 3,6 TON ZİRAİ İLAÇ AMBALAJI TOPLANDI
Başkan Muhittin Böcek, 4 ilçede uygulanacak proje için Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Serik Belediye Başkanı Dr. Kadir Kumbul, Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım ve Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ile bir protokol imzaladı. Uluslararası ödüle layık görülen projenin şu an 3 ilçede uygulandığı söyleyen Başkan Muhittin Böcek, "4759 çiftçimiz projemize kayıtlıdır. 13 akıllı otomat ile 3,6 ton zirai ilaç ambalaj atığı toplanmıştır. Toplanan atıkların geri dönüşümü yapılarak ekonomiye de katkı sağlandı. Bu protokol ile 4 ilçemizde daha uygulamaya geçiyoruz. Alanya, Serik, Aksu ve Kemer’e toplam 15 akıllı otomat yerleştirilecek. Projenin güncel yatırım maliyeti 11 milyon 323 bin 200 TL’dir" dedi.
"19 İLÇEYE YAYILACAK"
Tarım sektörünün tüm paydaşlarıyla projeyi Antalya’nın 19 ilçesine yayacaklarını söyleyen Başkan Muhittin Böcek, "Antalya’mıza, çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Asya Belediye Başkanları Forumu tarafından Çevre Başkenti ödülü aldığımız Antalya’mızda, çevrenin korunmasına yönelik örnek projelerimizi sürdüreceğiz. Havamıza, suyumuza, toprağımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
PROTOKOL İMZALANDI
Başkan Muhittin Böcek, daha sonra Alanya, Serik, Aksu ve Kemer belediye başkanlarıyla Çevre Dostu Çiftçi Kart Projesi’nin protokolünü imzaladı. Başkan Muhittin Böcek, proje kapsamında 4 ilçede aynı zamanda çiftçilik yapan belediye başkanlarına akıllı otomatlara zirai ilaç ambalaj atıklarını atmalarını sağlayacak ve projeye kayıtlı olduklarını gösteren çipleri takdim etti.