Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Murat Ülger, ekmek zammının kaçınılmaz hale geldiğini ifade ederek, 210 gram ekmeğin, 220 grama çıkartılarak fiyatının 9 liraya yükseltildiğini açıkladı. Antalya’da geçtiğimiz günlerde de simidin fiyatı 12 lira 50 kuruşa çıkarılmıştı. Diğer yandan ekmek türlerine de gramajlarına göre zam geldi.

"BELEDİYELER EKMEĞİMİZE GÖZ DİKİYOR"

Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Murat Ülger, 220 gram ekmeğe 10 lira fiyat taleplerinin komisyonda 9 lira olarak belirlendiğini anlatarak, “Simit ve poğaça için de zam talebimiz oldu. Maliyetler kat kat artarken bizim taleplerimiz siyaset kurbanı oluyor. Belediyeler ucuz ekmek satarak zaten zordaki esnafımızı iyice zora sokuyor. Belediyeler ekmeğimize göz dikmesin” dedi.

"ESNAF ZOR DURUMDA"

Asgari ücrete gelen zamlardan dolayı personele yüzde 49 zam geldiğine dikkat çeken Başkanı Murat Ülger, "Her gün bir ilde, ilçede ekmeğin fiyatına itiraz geliyor. Her yerde aynı sorun devam ediyor tüm Türkiye'de. Girdilerin serbest olup da fiyatının devlet tarafından belirlendiği hiçbir ürün yok Türkiye’de. Bir tek ekmekte var.  Serbest piyasa, ‘Ekmeğin fiyatını biz belirleyeceğiz’ diyorlar. Böyle bir adaletsiz durum var ortada. Ülkede kira fiyatları derseniz almış başını gidiyor. Antalya kira fiyatlarında Türkiye’de birinci sırada yer alıyor. İş yeri kiraları da aynı durumda çok yüksek. Ve çalıştırdığımız personellerin de ev kiraları var, ev geçindiriyorlar. Şu anda esnaf zor durumda” diye konuştu. 

4,5 LİRAYA EKMEK NASIL SATILIR?

Başkan Ülger, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Belediyeler de bizimle rekabet ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi alt geçitlere kocaman broşür asmış ekmek fiyatı 4,5 lira yazıyor. Bu konuda belediye bizi uğraştırıyor. Ekmeğin fiyatı belli zaten 4,5 liraya bu ekmeği nasıl veriyorlar? Nereden finanse ediyorsun bu parayı? Yine halkın parasını finanse ediyorsun. Belediyeler bizi rahat bıraksın. Bizim de oyumuz var çalışanların da oyları var. Belediyeler ekmeğimize göz dikmesin. Bunu yapacaklarına ruhsatsız fırınlar sorununu çözsünler. Unlu mamuller adı altında yer açıyorlar çoğu ruhsatsız. Kuru pasta, simit ruhsatıyla ekmek çıkaran fırınlar var. Şu anda bu sayı yarıyı geçti diyebiliriz. 500 fırın varsa bunun 250 tanesi ruhsatsız.”

Muhabir: BÜLENT ÖNER