Turizm kenti Antalya’da, insanlar sadece sıcaklarla değil, aynı zamanda rahatsız edici bir sorunla da mücadele ediyor. Karasinekler şehrin birçok farklı noktasında, özellikle de insan yoğunluğunun ve gıda atıklarının fazla olduğu bölgelerde ciddi bir artış gösterdi. Bu durum, hem Antalyalıların günlük yaşam kalitesini düşürüyor hem de kentin turistik imajına zarar veriyor.
MÜCADELEDE YETERSİZ KALINIYOR!
Antalyalılar, artan karasinek istilasına karşı tepkilerini sosyal medya üzerinden sürdürüyor. Birçok sosyal medya kullanıcısı, “Antalya’da karasinek sorunu sivrisinek sorununu geçti. Lütfen birileri harekete geçsin” gibi ifadeleri kullanarak durumun ciddiyetini vurguluyor. Gıda ürünlerinin açıkta satıldığı pazar yerlerinde sineklerin bu kadar yoğun olması, hijyen ve sağlık açısından da endişe yaratıyor. Antalya’nın sinek sorunu, halkın en önemli gündem maddelerinden biri haline gelmiş durumda.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AÇIKLAMA YAPTI!
Antalya Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında halk sağlığını tehdit edebilecek sinek ve haşerelere karşı yıl boyu aralıksız mücadele ediyor. Bin 600 personel 200 araçtan oluşan mücadele ordusu halk sağlığını korumak amacıyla kent merkezi ve tüm ilçelerde ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Vektörlerle mücadelede çalışmalarını sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, halkın rahat bir yaz geçirmesi için 200 araçla bin 600 kişilik ekiple çalışmalarını sürdürüyor.