Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte Antalya’nın dünyaca ünlü sahilleri, her gün on binlerce turisti ağırlamaya başladı. Antalya Körfez Gazetesi Muhabiri Ertuğrul Gün'ün özel haberine göre özellikle Konyaaltı Sahili, sıcak havalarda günlük 100 binden fazla kişiye ev sahipliği yaparken, tatil keyfini gölgeleyen gizli bir tehlike ortaya çıktı.

CİDDİ YARALANMA RİSKİ

Balık tutkunlarının kıyıya veya denize attıktan sonra toplamadığı olta iğneler, sahilde yürüyen vatandaşlar ve özellikle de çocukları ciddi bir yaralanma riski ile karşı karşıya bıraktı. Paslanarak görünmez hale gelen iğneler, misinalarına dolanarak kum ve taşlar arasında zaman zaman fark edilmiyor. Dalgalarla karaya sürüklenen iğneler ise çoğunlukla çocukların oynadığı alanlara kadar ulaştı.

UZMANDAN UYARI

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada hem insan sağlığı hem de deniz canlıları için büyük risk taşıyan bu durumun önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

GÖRÜNMEZ OLABİLİYOR

Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, “Denize ve kıyıya bırakılan bu iğneler, paslandıklarında enfeksiyon riski açısından çok daha tehlikeli hale geliyor. Birçok kez kumun içerisinde ve misinaya dolandığı için görünmüyor. Bu iğneler hem deniz canlılarına hem de küçük çocuklara büyük zararlar veriyor. Bu iğnelerin kesinlikle kıyıda bırakılmaması gerekir. Amatör balıkçılar daha dikkatli olmalı” dedi. Uzmanlar özellikle çocuklarıyla sahile gelen aileleri dikkatli olmaları konusunda uyarırken, belediyelere ve sahil güvenlik ekiplerine de daha sıkı denetim çağrısında bulunuldu.

Kaynak: ANTALYA KÖRFEZ GAZETESİ-ERTUĞRUL GÜN