Antalya’yı profesyonel liglerde temsil eden üç takım olan Antalyaspor, Alanyaspor ve Serikspor Ziraat Türkiye Kupası kapsamında uzak deplasmanlara gitti. Doğu’daki 3 takımla mücadele eden Antalya ekiplerinin hepsi tur atlayarak döndü.
ANTALYASPOR KUPADA YOLUNA DEVAM EDİYOR
1.Lig’de mücadele eden ve S Süper Lig’e yükselmeyi hedefleyen Antalyaspor dün Ziraat Türkiye Kupası Üçüncü Tur Elemleri’nde Bölgesel Amatör Lig’i (BAL) takımlarından Kars 36 Spor’la deplasmanda karşı karşıya geldi. Kırmızı-beyazlı ekip, Dario Saric ve Arda Altun’un golleriyle müsabakayı 2-0 kazanarak bir üst tura yükseldi.

ALANYASPOR’DAN FARKLI GALİBİYET
Antalyaspor’un ardından Süper Lig ekiplerinden biri olan Alanyaspor, Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan TFF 2.Lig takımı olan 12 Bingölspor ile deplasmanda kozlarını paylaştı. Turuncu-yeşilli ekip, Ziraat Türkiye Kupası Üçüncü Tur Elemleri’nde rakibi olan 12 Bingölspor’u 4-1 yenerek bir üst tura yükselen bir başka Antalya takımı oldu.

SERİKSPOR DA TUR ATLADI
Antalyaspor ve Alanyaspor’un ardından Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne konuk olan bir diğer Antalya takımı ise Serikspor oldu. TFF 2.Lig’de mücadele eden yeşil-beyazlı ekip, BAL Lig’inde mücadele eden Hakkari Zap Spor Kulübü ile karşı karşıya geldi. Serikspor 1-0 geriye düştüğü maçı penaltılarla 5-4 kazanarak Türkiye Kupası’nda bir üst tura yükseldi. Bu galibiyetle Serikspor, Türkiye Kupası’nda bir üst turda mücadele edecek üçüncü Antalya takımı oldu.





