Antalya Kepez'de bulunann Antalya Toptancı Hali kentte binlerce çiftçiye hizmet veriyor. Çiftçilerin serlarında topladıkları ürünler, burada paketlenip daha sonra sofralarda yerini alması için yurt içine, yurt dışında gönderiliyor. Aksu Üretici Birliği ve Kent Konseyi Başkanı Turan Şahin, “Lavabo ve tuvalet temizli düzenli yapılmıyor. Dolayısıyla çok pis, batık, kirli hijyenik değil. Çevreye yayılan kötü koku insan sağlığını olumsuz etkiliyor” diyerek halde yaşanan hijyen sorununa dikkat çekti. 

ANTALYA TOPTANCI HALİ'NDE YOĞUNLUK BAŞLADI 

Antalya’nın Kepez ilçesinde bulunan Antalya Toptancı Hali kentte binlerce çiftçiye 12 ay boyunca hizmet veriyor. Çiftçilerin seralarından topladığı ürünler önce buraya gelerek paketleniyor ve daha sonra da sofralarda yerlerini almak için yurtiçine, yurt dışında doğru yola çıkıyor. Eylül ayının girmesi ile birlikte Antalya Toptancı Hali’nde sezon bir kez daha açıldı. Sezonun açılmasıyla bazı sorunlar yaşanmaya başlandı.  Aksu Üretici Birliği ve Aksu Kent Konseyi Başkanı Turan Şahin bu eksikliklerin giderilmesi için Antalya Büyükşehir Belediyesine başvuruda bulundu. 

“ÇOK PİS, BATIK, KİRLİ”

Yapılan o başvuruda şu ifadelere yer verildi: “Kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışan Aksu Kent Konseyi Başkanlığı olarak; Antalya toptancı halinde Aksulu üreticilerimizin ve diğer ilçelerden ve illerden gelen üreticilerimizin yaşadığı sıkıntılardan rahatsızlık duyuyoruz.

YAKINDAN TAKİP

Öncelikle halin temizliğinin düzenli yapılmasını talep eden Şahin, “Lavabo ve tuvalet temizliğinin düzenli yapılmamasından dolayı çok pis, batık, kirli hijyenik olmaması, çevreye yayılan kötü koku ve insan sağlığını olumsuz etkilemesi, tüm dünya ve diğer illerimizde bulunan hallerde olduğu gibi lavaboların yanında banyo, duş olmaması, bahçe düzeninin, peyzaj çalışmasının olmaması, halen mallarını getiren üreticilerimizin mallarını bıraktıktan sonra bekleyecekleri ve dinlenecekleri alanların, bankların, kamelyaların olmaması dikkat çekiyor. Kantar fiyatlarının çok yüksek ve fahiş olması, Nisan, Mayıs, Haziran ayların da halin satışlarla ilgili gece 12’de açık bulundurulmaması gibi sıkıntıların ve eksikliklerin en kısa zamanda giderilmesini arz ve talep etmekteyiz” dedi. 


 

Kaynak: ANTALYA KÖRFEZ GAZETESİ-ERTUĞRUL GÜN