SunExpress, TURKISH DO & CO imzası taşıyan yeni menüsüyle yolculara hem Türk hem dünya mutfağından geniş seçenekler sunmaya başladı. Kahvaltıda omlet ve pankekten, ana öğünlerde Adana kebap, Tire köfte ve Cafe de Paris soslu tavuğa kadar farklı alternatifler menüye eklendi. Tatlılarda ise baklava, irmik helvası ve Sacher kek öne çıkıyor.
“ŞIRDANCI MEHMET” OLAYI GÜNDEME GELDİ
Yeni menüde Adana kebap gibi sokak lezzetlerinin yer alması, akıllara 2022 yılında yaşanan “uçakta şırdan” olayını getirdi. Masterchef yarışmasıyla tanınan ve “Şırdancı Mehmet” olarak bilinen Mehmet Sur, uçakta VIP menüyü beğenmeyerek göğsünden çıkardığı şırdanı yemiş ve bu görüntüleri sosyal medyada paylaşmıştı. Olay büyük yankı uyandırmış, Sur’a ceza verilmişti.
YOLCULAR “GELENEKSEL TATLAR” İSTİYOR
SunExpress’in menüsüne kebap ve geleneksel tatlılar eklenmesi, yolcuların uzun süredir talep ettiği yerel lezzetlerin gökyüzüne taşınması olarak değerlendiriliyor. Ancak sosyal medyada bazı kullanıcılar, “Uçakta kebap serbest ama şırdan yasak” yorumları yaparak yeni menüyü tartışmaya açtı.