Antalya’nın Aksu ilçesi ve kısmen Muratpaşa ilçesi sınırlarında bulunan, yaklaşık bin 500 hektarlık Çalkaya Bölgesi’ne ilişkin parselasyon planı yargıya taşındı. Antalya Büyükşehir Belediye Encümeni tarafından 27 Aralık 2018 tarihinde 1833 sayılı kararla onaylanan plan, Antalya Bölge İdare Mahkemesi 2’nci İdari Dava Dairesi’nin 2026/2439 esas ve 2026/2004 karar sayılı kararıyla iptal edildi. Altıntaş, Güzelyurt, Karaçallı ve Mandırlar mahallesinde yatırımı devam eden firmalar “Şimdi ne olacak” sorusunun cevabını arıyor. Aksu Belediyesi’ne sık sık gelen soruların ardından Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım açıklama yaptı. Yıldırım, “Çözüm ile alakalı kararın netleşmesiyle birlikte, hem Antalya Büyükşehir Belediyesi hem de Aksu Belediyesi tarafından bölgede yaşayan vatandaşlarımıza ve yatırım yapan müteahhitlerimize gerekli bilgilendirme yapılacaktır.” dedi.

BELEDİYEDEN İPTAL AÇIKLAMASI

Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı planın iptaline ilişkin yaptığı açıklamada, “Antalya ili Aksu ilçesi Çalkaya Bölgesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı kapsamında idaremiz tarafından yapılmış olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Encümeni’nin 27.12.2018 tarih ve 1833 sayılı kararı ile onaylanmış olan parselasyon planının Antalya Bölge İdare Mahkemesi 2’nci İdari Dava Dairesi’nin 2026/2439 E. ve 2026/2004 K. sayılı kararı ile iptaline karar verilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

İSA YILDIRIM ÖNEMLİ GELİŞMEYİ DUYURDU

Bu açıklamaların ardından gözler Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Aksu Belediyesi’nden gelecek açıklamalara çevrildi. İsa Yıldırım sosyal meyda hesabından sessizliğini bozdu. Yıldırım, “Kentsel dönüşüm ve gelişim alanı kapsamında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Altıntaş, Güzelyurt, Karaçallı ve Mandırlar mahallelerinde, daha önce imar planları yapılan Parselasyon işlemleri Antalya bölge idare mahkemesi 2. İdari dava dairesi'nin 24.09.2026 tarih, 2026/2439 esas ve 2026/2004 karar sayılı kararı ile iptal edilmiştir. Söz konusu planları yapmakla yükümlü olan Antalya Büyükşehir Belediyesi, konunun çözüme kavuşturulmasına ilişkin çalışma yapmaktadır. Çözüm ile alakalı kararın netleşmesiyle birlikte, hem Antalya Büyükşehir Belediyesi hem de Aksu Belediyesi tarafından bölgede yaşayan vatandaşlarımıza ve yatırım yapan müteahhitlerimize gerekli bilgilendirme yapılacaktır.” dedi. Çok sayıda yatırımcının gözü Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden gelecek yeni planlamaya çevrildi.

Kaynak: ANTALYA KÖRFEZ GAZETESİ-ERTUĞRUL GÜN