Antalya Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kotan mesajında 19 Mayıs'ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak bağımsızlık meşalesini yaktığı ve Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolu açtığı bir dönüm noktası olduğuna dikkat çekti. Başkan Kotan ayrıca, Atatürk’ün emanet ettiği Cumhuriyetin bugünkü sahipleri olan gençlerin, ülkenin geleceğinde önemli bir rol oynadığını da belirtti.

BAŞKAN KOTAN’DAN 19 MAYIS MESAJI

Başkan Kotan mesajında şu ifadelere yer verdi; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bütün ümidim gençliktedir’ sözü, sadece bir inanç değil, aynı zamanda geleceğe dair bir vizyondur. Gençlerimiz; bilime, sanata, spora, çevreye ve demokrasiye duyarlılıklarıyla Türkiye’nin çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkma hedefinde en önemli gücümüzdür” dedi.

“GENÇLİĞE YATIRIM, GELECEĞE YATIRIMDIR”

Konyaaltı Belediyesi olarak gençlerin gelişimi ve katılımı için çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Kotan, “Gençliğe yatırım, geleceğe yatırımdır. Eğitimden sanata, spordan çevreye kadar her alanda gençlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Onların sesine, enerjisine ve fikirlerine kulak veriyoruz. Çünkü biliyoruz ki yarının liderleri bugünün gençleridir” dedi. Atatürk’ün gençliğe olan inancını yaşatmanın belediye olarak en önemli sorumluluklarından biri olduğunu ifade eden Kotan, “Konyaaltı’nda yetişen her genç, bu ülkenin yarınına umutla bakan, güçlü ve özgüvenli bir birey olarak yetişecektir. Bu bilinçle çalışıyoruz” diye konuştu.

“DAHA AYDINLIK YARINLARA YÜRÜYECEĞİZ”

Mesajının sonunda 19 Mayıs’ın anlamına da değinen Kotan, “Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; başta gençlerimiz olmak üzere tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum. Gençliğimizin ışığıyla daha aydınlık yarınlara yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: BÜLTEN