6 Mayıs 1972 yılında idam edilen, Türkiye sol hareketinin simgelerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişlerinin 53. yılında Antalya Üç Fidan Parkı’nda, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muratpaşa İlçe Gençlik Kolları tarafından anıldı. Muratpaşa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Salih Can Akbaş, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı saygıyla andıklarını dile getirdi. CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Muratpaşa İlçe Başkanı Can Okan Kıran, Muratpaşa Belediyesi Başkan Vekili Canan Keleş ile partililerin katıldığı anma töreninde küçük bir dinletide gerçekleştirildi.
53 YIL ÖNCE 6 MAYIS…
CHP Muratpaşa Gençlik Kolları, 53 yıl önce 6 Mayıs'ta idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan anısına, Üç Fidan Parkı’nda anma töreni düzenledi. Düzenlenen anma programına CHP’li çok sayıda isim katıldı. CHP Muratpaşa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Salih Can Akbaş, “53 yıl önce bugün, bağımsızlık mücadelesinin 3 fidanı, tam bağımsız Türkiye diye haykırdıkları için darağacına sürüldüler. Hayatlarını tam bağımsız Türkiye hedefine adadılar. Bizler bugün, o mücadelenin, o hedefin ve Deniz'lerin varisleriyiz” dedi.
"ONLARIN İZİNDEN YÜRÜYORUZ"
Rayından çıkmış düzene karşı sokaklarda olduklarını belirten Akbaş, "1968'de Deniz'lerin elinde yükselen tam bağımsızlık mücadelesi Samsun'dan Anıtkabir'e uzanan 'Tam Bağımsız Türkiye İçin Mustafa Kemal Yürüyüşü' ile güç kazanmıştır, tarihe yazılmıştır. Biz de bugün onların izinden tam bağımsız Türkiye için yürüyoruz. Buna hiç olmadığı kadar ihtiyacımız var. Çünkü biliyoruz ki, 6'ncı filonun hayaleti bugün başsavcılıklarda, yargı mercilerinde, saraylarda geziyor. O gün bağımsızlık mücadelesi verenleri darağacına gönderenler bugün farklı maskelerle karşımızdalar. Belediye başkanlarını, bürokratları, akademisyenleri, öğrencileri tutsak ettiler" şeklinde konuştu.
BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİNDE ÜÇ İSİM…
CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı da, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı andı. Üç fidanın; eşitlik, adalet ve bağımsızlık uğruna mücadele ederek bir kuşağın umudunun, cesaretinin ve direnişinin sembolü olduğunu belirten CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, "6 Mayıs 1972 sabahı, Türkiye’nin demokrasi ve bağımsızlık mücadelesine isimlerini yazdıran üç genç devrimci; Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı aramızdan aldılar. Ancak onların inancı, mücadele azmi ve özgürlük tutkusu bugün hâlâ milyonların yüreğinde yaşıyor. Onlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı için gözlerini kırpmadan idama yürüyen 3 genç yüreklerdi" diye konuştu.