Antalya’nın Akseki ilçesinde önceki dönem Belediye Başkanı Ak Partili İbrahim Özkan ile mevcut Belediye Başkanı CHP’li İlkay Akca arasında sosyal medya üzerinden başlayan tartışmalar sürüyor. Yaşanan süreçle ilgili olarak CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, İl Başkan Yardımcıları Altan Ayaz, Tahir Erdem, Özgür Güngör, Alper Cengiz ve İsmail Yılmaz’ı görevlendirdi. İl Başkan Yardımcıları Akseki’de yaşanan süreçte Belediye Başkanı İlkay Akca’nın yanında yer alarak destek verdi.

“GERÇEK DIŞI İDDİALARIN KARŞISINDAYIZ”

Gerçekleşen ziyaretle ilgili olarak açıklamalarda bulunan CHP Antalya İl Başkan Yardımcısı Altan Ayaz, “Önceki dönem Akseki Belediye Başkanı İbrahim Özkan’ın sosyal medya üzerinden yürüttüğü gerçek dışı iddialar üzerine belediye başkanımız İlkay Akca’yı ziyaret ettik. Akseki’de meselenin özü dedikodu değil, kamuoyuna karşı hesap verme sorumluluğudur. Nitekim bugün yapılan belediye meclisi toplantısının ardından başkanımız, iddiaların sahibini meclisin huzurunda açıklama yapmaya davet etmiştir. Ancak önceki dönem belediye başkanı bu davete gerekçesiz biçimde icabet etmemiştir” dedi.

İlhan Akça Chp Heyeti

“İLKAY BAŞKANIMIZ HALKIN İÇİNDE”

Akseki Belediyesi’nin titiz ve şeffaf bir şekilde yönetildiğinin altını çizen Ayaz, “Sosyal medyada yazmak kolaydır; asıl olan milletin önünde, belgeler ve rakamlarla konuşabilmektir. Hiç kimse bıraktığı borçları örtmek, geçmişin sorumsuzluğunu gizlemek ve ilçenin geleceğini kişisel hesaplara alet etmek adına kamuoyunu yanıltamaz. Akseki Belediyesi şeffaflık, hukuk ve hesap verebilirlik ilkeleriyle yönetilmektedir” şeklinde konuştu.

İlkay Akca-1

“BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanlığı olarak İlkay Akca’nın yanında olduklarını ifade eden Ayaz açıklamasına şu sözlerle son verdi:

“Bugün Akseki’de yaşanan tartışma yerel bir polemik değil; 23 yıllık AKP iktidarının ülkeyi sürüklediği yoksullaştırıcı, borçlandırıcı ve hesap vermekten kaçan düzenin küçük bir yansımasıdır. Biz halkın içindeyiz; İlkay Başkanımız halkın içinde. Başkanımız öncülüğünde Akseki için çalışmaya, üretmeye ve hesap verebilir bir yönetim anlayışını büyütmeye devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanlığı olarak her daim İlkay Başkanımızın arkasındayız.”

Muhabir: BÜLENT ÖNER