Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) Antalya İl Temsilciliği, Antalya'nın dört ayrı noktasında başlayan yangınlara yönelik açıklama yaptı. Derneğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, yangınların sadece ormanları değil, doğada yaşayan canlıları, bölge halkının evlerini, hayallerini ve ortak geleceği tehdit ettiği belirtildi. EMADDER Antalya İl Temsilciliği, bu büyük felaketten etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Yangınlarla mücadele eden tüm görevlilere, gönüllülere ve ekiplere minnetlerini sunduklarını ifade etti.

ÖNLEM ÇAĞRISI

Dernek, bu tür acıların tekrar yaşanmaması adına önemli adımların atılması gerektiğine inandıklarını vurguladı. Bu kapsamda şu maddeler sıralandı:

  • Ormanlarımızın korunması adına daha etkin tedbirlerin alınması,

  • Yangınla mücadele altyapısının güçlendirilmesi,

  • Bilinçlendirme çalışmalarının artırılması gerektiği.

Aksu Belediyesi Acil Yardım (1)

KAMUOYUNA UYARI VE ÇAĞRI

Emeklilikte Adalet Derneği, kamuoyuna önemli uyarılarda da bulundu. Yapılan çağrıda, vatandaşların resmi açıklamalar dışında yapılan bilgi paylaşımlarına itibar etmemesi istendi. Ayrıca, yangın bölgelerine izinsiz girilmemesi ve destek olmak isteyen herkesin yerel otoritelerin yönlendirmelerine uyması gerektiği belirtildi.

Aksu Belediyesi Acil Yardım (3)

Muhabir: DUYGU TEKİN