Adalet Bakanı Akın Gürlek, TGRT Haber’de Gürkan Hacır ve Fatih Atik’in sorularını yanıtladı. Gündemdeki soruşturmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gürlek, özellikle Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve İBB Davası başta olamak üzere CHP’ye yönelik yürütülen süreçlerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

“ETKİN PİŞMANLIKTAN VAZGEÇEN YOK”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma hakkında konuşan Gürlek, etkin pişmanlık kapsamında ifade veren kişilerin beyanlarını geri çekmediğini söyledi.

Gürlek, “Etkin pişmanlıktan vazgeçen kimse yok. Beyanını geri çeken kimse yok. Adem Soytekin beyanlarını tekrar etti, aynı ifadeleri verdi. Etkin pişmanlıkta bulunan kişi beyanından vazgeçebilir, bu da olabilir. Ama şu ana kadar böyle bir şey yok. Bizim yargılama süreciyle ilgili bir şey söylemeye hakkımız yok” dedi.

Soruşturma dosyasında maddi deliller bulunduğunu belirten Gürlek, “MASAK raporları var, tanık beyanları var. Burada örgütün nihai amacı Cumhurbaşkanlığına giden yolda havuz oluşturmak ve partiyi dizayn etmek. Kurultayda para dağıtıldığına ilişkin tanık beyanları var. Mahkeme sürecine ne biz ne başkası karışamaz, kurumlarımızın yıpratılmamasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ANTALYA DOSYASINDA GÖKHAN BÖCEK DETAYI

"İcbar suretiyle irtikap”, “haksız mal edinme”, “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerinin aklanması” ve “nüfuz ticareti” suçlamaları ile yargılanan Muhittin Böcek ve oğlu Gökhan Böcek hakkında önemli açıklamalar yapan Bakan Gürlek, Antalya soruşturmasını kökten sarsacak değerlendirmeler yaptı.

Gürlek, “Muhittin Böcek, Gökhan Böcek ve diğer şahıslar hakkında şu an yargılama yapılıyor. En son Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı yeni bir soruşturmadan dolayı operasyon yaptı. Muhittin Böcek ikinci defa tutuklandı. İstanbul’da da bildiğim kadarıyla bir soruşturma var. Orada da Zuhal Böcek tutuklandı” dedi.

Gökhan Böcek’in etkin pişmanlık kapsamında beyanda bulunduğunu ifade eden Gürlek, “O konuda bir beyanda bulundu. Ama tabii bu devam eden bir soruşturma süreci” diye konuştu.

Akın Gürlek Adalet Bakanı-1

İLK KEZ ANTALYA KÖRFEZ DUYURDU

Gökhan Böcek’in etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak için harekete geçtiği haberini kamuoyu ilk kez internet sitemiz antalyakorfez.com’dan öğrendi. Gökhan Böcek’in eşi Zuhal Böcek’in gözaltına alındığı 30 Nisan Perşembe günü, tutuklu bulunduğu Döşemealtı L Tipi Kapalı Cezaevi Müdürlüğü’ne dilekçe vererek etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediği bilgisi internet sitemizde yer aldı. Söz konusu haberin ardından konu, yerel ve ulusal basında geniş yankı uyandırarak Türkiye gündeminin üst sıralarına taşındı.

Gökhan Böcek için bomba iddia! Dilekçeyi verdi, itirafçı oluyor!
Gökhan Böcek için bomba iddia! Dilekçeyi verdi, itirafçı oluyor!
İçeriği Görüntüle

CHP GENEL MERKEZİ VE KURULTAY İDDİALARI

CHP kurultayına ilişkin iddialar da canlı yayının dikkat çeken başlıkları arasında yer aldı. Gürlek, kurultayda para dağıtıldığına yönelik tanık beyanlarının bulunduğunu savundu.

Öte yandan bugün Özkan Yalım’ın da etkin pişmanlık kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadesinin alındığını belirten Gürlek, “Ama ne beyan verdiğini bilmiyoruz” dedi.

“ÖZGÜR ÖZEL’İN NE SÖYLEDİĞİ BENİ İLGİLENDİRMİYOR”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile aralarında davalar bulunduğunu söyleyen Gürlek, “Özgür Özel’le çok karşılıklı davamız var, çoğunu kazandım. Özgür Özel’in ne söylediği beni ilgilendirmiyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ