Antalya’nın Gündoğmuş Belediyesi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında açıktan atama yoluyla 4 kadroya memur alımı gerçekleştirecek. İnşaat mühendisi, mimar, muhasebeci ve memur unvanlarını kapsayan alım için başvurular 21 Aralık 2026’da başlayacak, 5 Ocak 2027’de sona erecek.
GÜNDOĞMUŞ BELEDİYESİ HANGİ KADROLARA MEMUR ALACAK?
Belediyenin ilanına göre alım yapılacak kadrolar ve kontenjanlar şöyle:
-
1 inşaat mühendisi: İnşaat mühendisliği lisans mezunu olmak.
-
1 mimar: Mimarlık lisans mezunu olmak.
-
1 muhasebeci: Maliye, işletme, muhasebe ve finansal yönetim, ekonomi ve finans ya da muhasebe ve finans yönetimi bölümlerinden mezun olmak.
-
1 memur: Kamu yönetimi, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, yerel yönetimler, uluslararası ilişkiler ya da çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölümlerinden mezun olmak.
Tüm kadrolar için 2026 KPSS (B) grubu P3 puan türünden en az 60 puan alma ve en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olma şartı bulunuyor.
BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda belirtilen genel şartları taşıması gerekiyor. Buna göre başvuracak kişilerin Türk vatandaşı olması, kamu haklarından mahrum bulunmaması ve belirtilen suçlardan mahkûm olmaması şartları aranıyor. Erkek adayların askerlik durumlarının da mevzuata uygun olması gerekiyor. Adayların ayrıca başvuracakları kadro için belirtilen öğrenim şartını taşıması ve 2026 KPSS’ye girmiş olması gerekiyor. Adaylar, şartlarını sağladıkları kadrolardan yalnızca birine başvurabilecek.
BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?
Gündoğmuş Belediyesi memur alımı başvuruları 21 Aralık 2026-5 Ocak 2027 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik başvurular, gerekli belgeler eklenerek [email protected] adresine gönderilebilecek. Şahsen başvurular ise Gündoğmuş Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğü’ne yapılacak. Posta yoluyla başvurular da kabul edilecek. Şahsen veya posta yoluyla başvuruların mesai günlerinde 08.30-17.30 saatleri arasında ve son başvuru tarihi olan 5 Ocak 2027 mesai bitimine kadar ulaştırılması gerekiyor.
Başvuru adresi: Fatih Mahallesi Alparslan Türkeş Caddesi No:1 Gündoğmuş/Antalya.
SÖZLÜ SINAV NE ZAMAN YAPILACAK?
Başvuruların değerlendirilmesinin ardından KPSS puanlarına göre sıralama yapılacak. Her kadro için alınacak personel sayısının 5 katı kadar aday sözlü sınava çağrılacak. Son sıradaki adayla aynı puanı alanlar da sınava katılabilecek. Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların listesi 11 Ocak 2027 tarihinde belediyenin internet sitesinden duyurulacak. Sözlü sınav, 21 Ocak 2027 saat 10.00’da Gündoğmuş Belediye Başkanlığı Toplantı Odası’nda gerçekleştirilecek. Sınavda Anayasa, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, mahalli idarelerle ilgili mevzuat ile kadro unvanına ilişkin mesleki bilgi ve yetenek değerlendirilecek. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için en az 60 puan alınması gerekiyor. Atamaya esas başarı puanı, sözlü sınav puanı ile KPSS puanının aritmetik ortalaması üzerinden belirlenecek.
Adaylar başvuru formu ve ayrıntılı ilan metnine Gündoğmuş Belediyesi’nin www.gundogmus.bel.tr adresinden ulaşabilecek.




