Aksu Belediyesi'nde Başkan Yardımcıları Hüseyin Çelik, Mevlüt Uludağ ve Hasan Şişli geçtiğimiz günlerde görevlerinden istifa etmişti. Belediyenin resmî sitesinden önce Hüseyin Çelik, Mevlüt Uludağ isimleri son olarak da Hasan Şişli’nin ismi çıkarıldı. Aradan 1 ay geçmesine rağmen 2 başkan yardımcısının koltuğu doldurulmadı. Belediyeye çok yakın olan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir meclis üyesi, olası bir parti değişikliğinde AK Parti’ye yakın kişilerin getirileceğini ileri sürdü.
TEK TEK İSTİFA ETTİLER
İsa Yıldırım'ın başkanlığını yaptığı Antalya Aksu Belediyesinde geçen ay siyasi deprem yaşandı. Önce Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, görevinden istifa ettiğini duyurdu. Çelik, aldığı bu kararı aktif siyasette daha fazla sorumluluk almak ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) çatısı altında mücadelesini sürdürmek amacı taşıdığını ifade etti. Bu istifa şokunun hemen ardından iki isimden daha istifa geldi. Başkan Yardımcıları Mevlüt Uludağ ve Hasan Şişli görevlerinden istifa ettiklerini duyurdu. Belediyede görev yapan beş başkan yardımcısından üçü görevlerinden ayrılmış oldu. Belediyenin resmî sitesinden önce Hüseyin Çelik, Mevlüt Uludağ isimleri son olarak da Hasan Şişli’nin ismi çıkarıldı.
BİR KOLTUK DOLDU
Bu gelişmelerin ardından boş koltuklara kimlerin geleceği merak edilir oldu. Belediyeye kaynakları bu koltuklardan birisine AK Parti’ye yakın bir ismin de gelebileceğini ileri sürmüştü. Başkan İsa Yıldırım boş koltuklardan birisini doldurdu. Uzun süredir Aksu kamuoyunda konuşulan Mehmet Atalay, Aksu Belediyesi’nde imar yapılanmasından sorumlu başkan yardımcısı olarak göreve başladı. Yıldırım, Atalay'a yeni görevinde başarılar diledi. Daha önce Döşemealtı Belediyesi’nde Plan Proje Müdürü olarak görev yapan Atalay’ın Aksulu olduğunu vurgulayan Başkan Yıldırım, aile bağlarını hatırlattı. Günler geçmesine rağmen Atalay’ın isminin belediye resmi internet sitesine eklenmemesi de dikkat çekti.
İKİ KOLTUK BOŞ KALDI
Antalya Körfez Gazetesi muhabiri Ertuğrul Gün'ün haberine göre; geride ise dolmayan iki başkan yardımcısı koltuğu kaldı. Partisi CHP’den istifa eden Başkan İsa Yıldırım’ın bir süre AK Parti’ye katılacağı konuşulsa da henüz bu söylemler gerçekleşmedi. Yıldırım hakkında bu ihtimalin henüz ortadan kalkmadığı ifade edildi. Aradan 1 ay geçmesine rağmen 2 başkan yardımcısının koltuğunun doldurulmaması dikkat çekmeye başladı. Belediyeye çok yakın olan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir meclis üyesi, olası bir parti değişikliğinde başkan yardımcılarından bir tanesinin AK Parti’ye yakın kişi olabileceğini ileri sürdü.