Antalya’nın merkezinde yer alan ve Roma, Bizans, Selçuklu ile Osmanlı dönemlerinden beri vatandaşlara ev sahipliği yapan tarihi Kaleiçi bölgesi kentin en önemli yerlerinden biri konumunda. Antik zamanlardan kalma eserlerin ve Cumhuriyet dönemi mimarisinin buluştuğu bu eşsiz bölge her yıl dünyanın dört bir yanından gelen vatandaşları ağırlıyor. Kaleiçi bölgesine özellikle yaz aylarından rağbet bir hayli artarken Antalya Valiliği ve Muratpaşa Kaymakamlığı ise bölgede uygulanacak yeni bir karar için düğmeye bastı.
KALEİÇİ İÇİN YENİ KARAR
Antalya Valiliği ve Muratpaşa Kaymakamlığı'nın yazılarına istinaden Kaleiçi'nde bulunan kurul onaysız, izinsiz bütün işgaller ve uygulamalar Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Muratpaşa Belediyesi’nin ortak çalışması sonucu kaldırılmaya başlandı. Alınan bu kararla beraber esnafların izin almadan yollara masa, sandalye veya saksı gibi eşyaları koyması yasaklandı. Hayata geçen bu uygulama ile bölgedeki görüntü kirliliğinin engellenmesi ve yaya geçişlerini engelleyen işgallerin sonlandırılması hedefleniyor. Kararın 2025 yılının Aralık ve 2026 yılının Ocak ayları içerisinde Kaleiçi bölgesindeki mahalle muhtarlarımıza ve esnaflara yazılı bir şekilde gönderildiği kaydedildi.

MURATPAŞA BELEDİYESİ UYGULAMAYA BAŞLADI
Muratpaşa Belediyesi ise kararı uygulamaya başladı. Valilik ve Kaymakamlık tarafından alınan kararın ardından İlçe Belediyesi Kaleiçi bölgesinde işgal olarak nitelendiler eşyaları toplamaya başladı. Bazı vatandaşlar ise karardan haberi olmadıklarını belirterek Muratpaşa Belediyesi’ne sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Belediye ise yaptığı açıklamada Kaleiçi bölgesinde olan muhtarlara gerekli bilgilendirmelerin aylar önce yapıldığını ve kararı alanların kendilerini olmadığını altını çizip, sadece uygulayıcı olduklarını ifade etti.

MURATPAŞA BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMADA
Muratpaşa Belediyesi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Merhaba, Anıtlar Bölge Kurulu kararları, Antalya Valiliği ve Muratpaşa Kaymakamlığı'nın yazılarına istinaden Kaleiçi'nde bulunan kurul onaysız, izinsiz bütün işgaller ve uygulamalar Antalya Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışma yapılarak toplanmakta. Bu konuda belediyemiz karar alıcı değil uygulayıcı. Aralık ve Ocak ayları içerisinde Kaleiçi bölgesindeki mahalle muhtarlarımıza ve esnaflara gerekli tüm tebligatlar yapıldı. Muhtarlarımızın da bu konuda bilgisi mevcut. Bilgilerinize.”





