Milli Eğitim Bakanlığı 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde etkinlki düzenledi. Program, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşti. Etkinliklerin ilk durağı Anıtkabir oldu. Kılınç ve beraberindeki öğretmenler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk sunarak saygı duruşunda bulundu. Programın devamında öğretmenler, Şehit Öğretmenler Ormanında fidan dikimi gerçekleştirdi. Millî Eğitim Akademileri Başkanı Prof. Dr. Ali Fuat Arıcı’nın da katıldığı etkinlikte Rabia Kılınç, Antalya adına hatıra fidanını toprakla buluşturdu.

BAKAN TEKİN İLE BULUŞTULAR

Ankara’da düzenlenen programda öğretmenler, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile kahvaltıda bir araya geldi. Görüşmede 21. yüzyıl öğrencilerinin ihtiyaçları, yeni eğitim modelleri, okul ikliminin iyileştirilmesi ve akademik başarının artırılması gibi konular ele alındı. Günün sonunda ise öğretmenler, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen öğretmen atama törenine katıldı.

ÇOCUĞUN DÜNYASINA DOKUNUYORUZ

Program sonrası duygularını paylaşan Rabia Kılınç, aldığı görevin kendisi için büyük bir sorumluluk olduğunu söyledi. Öğretmenliğin yalnızca bilgi aktarmak değil, bir çocuğun dünyasına dokunmak olduğunu belirten Kılınç, “Antalya’yı temsilen burada bulunmak, öğrencilerimin hayallerini ve emeğini temsil etmektir. Bir çocuğun ‘Öğretmenim, ben yapabilirim’ demesinden daha büyük ödül yok. Bugün aldığım gurur, onların yüreğine ektiğimiz tohumların yeşermesidir.” dedi.

Rabia Kılınç sözlerini, “Eğitim; öğretmeni, öğrencisi ve velisiyle bir arada büyür. Biz çocuklarımızın umudunu çoğaltmak için buradayız.” ifadeleriyle tamamladı.

Kaynak: ANTALYA KÖRFEZ GAZETESİ-ERTUĞRUL GÜN