Antalya’da 2024 yerel seçimlerinde Konyaaltı Belediye Başkanı seçilen Cem Kotan, geçmiş dönemden kalan ticari borçların büyük ölçüde kapatıldığını, çalışan maaşlarının ise düzenli olarak ödendiğini belirterek, belediyenin içinde bulunduğu mali sürecin kontrollü bir şekilde yönetildiğini ifade etti. Başkan Cem Kotan, belediyenin mevcut mali durumuna ilişkin yaptığı değerlendirmede, göreve başlamasından önceki yıllarda oluşan borç yükünün önemli ölçüde azaltıldığını kaydetti.

SEMİH ESEN DÖNEMİ BORÇLARIN ÖNEMLİ BÖLÜMÜ KAPATILDI

Konyaaltı’nda 2020, 2021, 2022, 2023 ve 2024 yıllarında gerçekleştirilen mal ve hizmet alımlarından kaynaklanan borçların büyük bölümünün ödendiğini belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, belediyenin mali yapısında ciddi bir toparlanma sürecine girildiğini söyledi. Kotan, belediyenin kaynaklarını planlı ve tasarruf odaklı kullandıklarını belirterek, mali disiplin sayesinde geçmişten gelen yüklerin önemli kısmının ortadan kaldırıldığını ifade etti.

Cem Kotan Ve Büşra Özdemir (2)

ÇALIŞAN MAAŞLARI DÜZENLİ OLARAK ÖDENİYOR

Belediye personelinin maaşlarının artık herhangi bir aksama yaşanmadan düzenli şekilde hesaplara yatırıldığını vurgulayan Başkan Kotan, çalışanların mali haklarının öncelikli gündemleri arasında yer aldığını dile getirdi. Kotan, belediyenin hizmet üretme kapasitesini artırabilmesi için personelin ekonomik güvence altında olmasının büyük önem taşıdığını belirterek, mali planlamada çalışan maaşlarına öncelik verdiklerini söyledi.

KALAN BORÇLAR KAMULAŞTIRMA, SGK VE VERGİ KAYNAKLI

Belediyenin halen devam eden mali yükümlülüklerine de değinen Cem Kotan, mevcut borçların büyük bölümünün geçmiş dönemlerde yapılan kamulaştırmalardan doğan icra takipleri ile SGK ve vergi borçlarından oluştuğunu açıkladı. Başkan Kotan, belediyenin ticari borçlarının büyük ölçüde tasfiye edildiğini ifade ederek şu değerlendirmede bulundu:

"Benden önce belediyemizin alımlardan kaynaklı içinde bulunduğu borçlar ödendi. Çalışanlarımızın maaşları düzenli bir şekilde ödenmeye başlandı. Şu an benden önceki dönemlerde kamulaştırmadan kaynaklı icra takipleri ve SGK ile vergi ödemelerimiz bulunuyor. Bunun dışında ilçe belediyemizin mali politikası büyük bir tasarrufla yoluna girmiş durumda."

“SGK VE VERGİ KESİNTİLERİNE RAĞMEN BORÇLAR AZALTILIYOR”

Başkan Kotan, belediyenin gelirlerinde önemli bir kesintiye neden olan SGK ve vergi borçlarına rağmen mali yükün azaltılması konusunda önemli mesafe kat edildiğini söyledi. Belediyenin aylık gelirlerinin önemli bir bölümünün merkezi idare tarafından SGK ve vergi borçları nedeniyle kesildiğine dikkat çeken Kotan, buna rağmen borç ödeme sürecinin kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti. Kotan, kalan kamulaştırma kaynaklı sorunların da kısa süre içerisinde çözüme kavuşmasını hedeflediklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Kısa süre içerisinde belediyemizin kamulaştırma alacaklarından dolayı yaşadığı sorunlara da çözüm bulacağız. Bildiğiniz gibi belediyemizin aylık gelirinin önemli bölümü SGK ve vergi borçları nedeniyle kesiliyor. Buna rağmen belediyemizin borçlarını önemli oranda ödedik."

Cem Kotan Çocuklarla

TASARRUF POLİTİKASIYLA MALİ YAPI GÜÇLENDİRİLDİ

Konyaaltı Belediyesi'nin uyguladığı tasarruf politikalarının mali dengeyi güçlendirdiğini belirten Başkan Cem Kotan, önümüzdeki süreçte hem borç yükünün azaltılması hem de belediye hizmetlerinin kesintisiz sürdürülmesi için çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Muhabir: BÜLENT ÖNER