Konya'da bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Konya Yarı Maratonu, 37 ülkeden 5 bini aşkın atletin katılımıyla büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Selçuklu Otizmli Bireyler Vakfı, Meram Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi ve Karatay Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi'nin iş birliğiyle yapılan organizasyon, sporun yanı sıra sosyal sorumluluğu da ön plana çıkardı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve çok sayıda protokol üyesinin katıldığı etkinlik, şehrin tarihi güzellikleri eşliğinde tamamlandı.
"37 ÜLKEDEN, 65 ŞEHİRDEN ÇOK YOĞUN KATILIMCIMIZ VAR"
Coşkulu şekilde verilen startın ardından maratonla ilgili değerlendirmelerde bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya'nın tarihi günlerinden birini yaşadığını ifade ederek, "37 ülkeden, 65 şehirden çok yoğun bir katılımcımız var. İnşallah gelecek yıl da Mayıs ayı içerisinde 5'inci yarı maratonumuzu gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Her yıl büyüyerek gelişiyor" dedi
"ETKİNLİĞİN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNİN YER ALMASI"
Konya Yarı Maratonu'nun en önemli özelliklerinden birisinin de çok önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu kaydeden Başkan Altay, "Selçuklu Belediyemizin SOBE Vakfı, Meram Belediyemizin DOSD Vakfı ve Karatay Belediyemizin Alzheimer Merkezi ile birlikte düzenliyoruz. Gençlerimizin ilgisi çok yoğun, misafirlerimiz çok mutlu. Biz de Konya'nın kadim sokaklarında böyle güzel bir etkinlik düzenlemekten büyük bir keyif alıyoruz. Tüm sporculara başarılar diliyor, emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Partnerlerimiz olan Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Atletizm Federasyonumuza ve vakıflarımızın değerli temsilcilerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
"4'NCÜSÜ OLMUŞ AMA SANKİ 40'INCISI YAPILIYORMUŞ GİBİ"
Atletizm Federasyonu Başkanı Ahmer Karadağ, federasyon olarak yarışmanın Konya'da düzenlenmesinden çok memnun olduklarını belirterek, "4'üncüsü olmuş ama sanki 40'ıncısı yapılıyormuş gibi. Çok büyük bir kalabalık var. Ulusal ve uluslararası katılım üst düzeyde. Biz de federasyon olarak önemli sporcularımızın bu yarışa iştirak etmesini sağladık. Bununla beraber Yarı Maraton Türkiye Şampiyonası Süper Ligi Kulüplerarası Finali'ni de burada yapmaya karar verdik. İyi ki burada yapmışız, gerçekten böyle güçlü bir katılım oldu. Konya kadim bir şehir olarak Türk sporuna ve Türk atletizmine çok büyük destek veriyor" diye konuştu.
"ÖNÜMÜZDEKİ YILDA KATILIMIN YÜKSEK OLMASINI BEKLİYORUZ"
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, her geçen gün büyüyerek gelişen bir maratona şahitlik ettiklerini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
"İnşallah önümüzdeki yıl katılımcı sayısının daha da yüksek olacağını tahmin ediyoruz. Bu maratonun bir özelliği de sosyal sorumluluk projesi olması. Belediyelerimizin sosyal sorumluluk projelerinin iş birliğiyle düzenleniyor. Oralardan da katılımcılarımız var. Bu vesileyle sosyal sorumluluk projesi de yerine getirilmiş oluyor. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum."
"KONYA ZATEN SPOR ŞEHRİ"
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, maratonun bir şenlik havasında gerçekleştiğini belirterek, "Konya zaten bir spor şehri. Belediyelerimizin açtığı tesisler, yaz spor okullarında ve kış spor okullarında, yine hem SOBE hem DOSD MERAM hem de Karatay Alzheimer Merkezi'mizle beraber o engel grubunda olan vatandaşlarımız, çocuklarımızdan da sporcular yetiştiriyoruz. Spor, sadece yılın belli zamanlarında yapılan bir etkinlikten ziyade artık hayat biçimi haline geldi. Hem güzel bir etkinlik hem güzel bir yardımlaşma örneği. İnşallah daha nice yıllarda bu spor etkinliklerinde buluşmak dileğiyle. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve tüm ekibine de teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
KONYA'NIN TARİHİ VE KÜLTÜREL GÜZELLİKLERİ EŞLİĞİNDE KOŞTULAR
Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen ve büyük coşkuya sahne olan Uluslararası Konya Yarı Maratonu'na Türkiye ile birlikte 37 ülkeden 5 bin atlet; otizm, down sendromu ve alzheimer farkındalığına dikkat çekmek için koştu. Katılımcılar, Konya'nın tarihi ve kültürel güzellikleri eşliğinde parkuru tamamlarken, şehrin dört bir yanında maraton heyecanı yaşandı.
DERECEYE GİREN SPORCULAR ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU
Kıyasıya mücadelenin yaşandığı 10K ve 21K koşularında dereceye giren sporcular için Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi otoparkında oluşturulan etkinlik alanında ödül töreni düzenlendi. Sporculara ödülleri Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve protokol tarafından takdim edildi.
İLK ÜÇE GİREN İSİMLER
21 kilometre erkekler yarışında 01:04:28'lik derecesiyle Kenyalı atlet Elijah Tirop Serem birinci olurken; 01:04:46'lık derecesiyle Türkiye'den Ramazan Baştuğ ikinci; 01:05:05'lik derecesiyle yine Kenya'dan Laban Kipkemboi ise üçüncülük sevinci yaşadı. 21 kilometre kadınlar yarışında 01:16:54'lük derecesiyle Kenyalı atlet Eunita Chepchumba kürsüde birinci basamağa çıkarken; 01:17:14 ile Türkiye'den Dilek Öztürk ikinci; 01:17:37'lik derecesiyle Etiyopya'dan Meseret Yrdaw üçüncü oldu. 10 kilometre erkekler yarışında; 00:31:54'lük derecesiyle Ersin Tekal birinci, 00:32:07 ile İbrahim Karateker ikinci; 00:32:14'lük derecesiyle Serhat Damar da üçüncü oldu. 10 kilometre kadınlar yarışında ise; 00:35:35'lik derecesiyle Burcu Subatan Belir birinci; 00:35:47 ile Sümeyye Erol ikinci; 00:35:52'lik derecesiyle Yonca Kutluk ise üçüncü oldu.
MARATON HALK KOŞUSU İLE SONA ERDİ
4. Uluslararası Konya Yarı Maratonu, sabah koşulan 10K ve 21K koşularının ardından saat 13.30'da binlerce kişinin katıldığı Halk Koşusu ile tamamlandı. Kılıçarslan Şehir Meydanı'nda başlayıp biten koşuya AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, belediye başkanları, Konya protokolü ve her yaştan binlerce Konyalı sporsever katıldı.