Adana Ülkü Ocakları'nın İYİ Parti'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayyüce Türkeş'i, "Adana'da ihanete geçit yok" pankartıyla hedef almasının ardından Alparslan Türkeş'in oğlu Kutalmış Türkeş'ten sert tepki gelmişti. MHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter'i hedef alan Türkeş, "Sizlerin Türkeş'in evladı olması imkansız, zira Türkeş o.. çocuk yapmadı hiç! Babalarınızı aramaya devam edin" ifadelerini kullanmış ve MHP kanadından Türkeş'e aynı sertlikte yanıtlar gelmişti.

"HAKARET ETMEYE HAKKI YOK"

Yaşanan gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulunan Alparslan Türkeş'in oğlu Kutalmış Türkeş, "O açıklamayı MHP'dekileri muhatap alarak söylemedim. Onlar üstüne alınmışlar. 'Semih' yazmışım diye Semih Yalçın niçin üstüne alınıyor? Ben ' Alparslan Türkeş'in evladıyız' deyip Türkeş'in öz evlatlarına hakaret edenlere söylüyorum. Onlar üstüne alınıp ortaya çıkmaz. Türkeş'i görmemiş 15-20 yaşında çocuklara, talimatla bize hakaret ettiriyorlar. Ben onu kastediyorum. Kimsenin kimseye hakaret etmeye hakkı yok. Benim de yok. Ama ediyorsan da en azından Türkeş'i bilen bir adam olarak hani bir muhataplığın olur" dedi.

"TEHDİT ETMEYE NE HAKKINIZ VAR?"

Türkeş, şöyle devam etti; "Kaldı ki benim tepkim şuna: Binlerce, yüzlerce hakaretle 'Siz onun evladı değilsiniz. Sen hainsin' diye başlayan, akla gelmedik çeşitli şeyler yazıyorlar. Bakıyorsun hepsi MHP ilçe başkanı, ilçe yönetim kurulu üyesi. Zaten adamın hesabında ocak başkanı, ocak yönetimi gibi hazır kalıp bazı cümleler, aynı ağızdan çıkmış. O mesajımda kastettiğim bize hakarete edenlerdir. Tabii üzücü bir durum. Necmettin Erbakan'ın oğlu Recep Tayyip Erdoğan'a ne ağır eleştiriler yaptı. Adamlar bir gün kalkıp da küfür etmedi. Onu bırakın, herhangi bir partinin kurucusunun ailesine böyle hakaretler, tehditler yağdıran böyle bir mekanizma yok. Bizleri tehdit etmeye ne hakkınız var? Bu tehdit mekanizmasına kimsenin dokunmadığı bir durum da var. Türkeş'in ailesine hakaret edenleri ben Türkeş'in evladı olarak kabul etmiyorum. Bu kadar basit."

"KİMSE BİR HALT YAPAMAZ"

Söylemleri kendi çerçevesinden yorumlayan Türkeş, "Yapılanın Türkçesi şu: Biz size küfrederiz, tehdit ederiz, saldırı düzenleriz, siyaset zeminini kapatırız, her şey yaparız. Ama sen gıkını çıkarmayacaksın. Alparslan Türkeş Vakıf toplantısına saldırmışlardı. Kafa yarıp öldürmeye kalkıştılar. Babamın mezarına gittim, önüme geçip, 'Giremezsiniz' dediler. Bunlar normal şeyler değil. Yine bizimle ilgili tehdit yayınladılar. Kimse bir halt yapamaz. Geleceği varsa göreceği de var. Kader kime ölüm yazmışsa ölür gider. Herkes için geçerli. Biz kadere inanıyoruz." 


 

Kaynak: HABER MERKEZİ