Yaşam koşullarının ağırlaştığı Antalya’da emekliler aldıkları maaş ile geçinemiyor. Çok sayıda emekli yaşamlarını sürdürebilmek için kredi arayışında. Kredi risk raporu kötü olan binlerce emekli ise kredi kullanamıyor. Kredi risk raporu kötü olan emekliler, kredi kullanabilmek için maaşlarını PTT’ye taşıyor. PTT üzerinden emekli maaşı alan emekliler Aktifbank aracılığıyla anında 250 bin TL’ye varan krediyi kullanabiliyor.
ANTALYA’DA EMEKLİLER EV KİRASINI ÖDEYEMEZ HALE GELDİ…
Antalya’da yaşayan 400 bine yakın emekli vatandaşın önemli bölümü aldığı maaş ile ev kirasını daha ödeyemiyor. Biriken borçlar ve artan giderleri karşılayabilmek için emeklilerin yine önemli bölümü maaş aldıkları bankalardan kredi kullanıyor. Değişik faiz oranlarıyla kullanılan krediler sayesinde emekliler nefes almaya çalışıyor. Fakat her emekli istediği zaman kredi kullanamıyor. Kredi risk raporu iyi olmayan binlerce emekli ise kredi kullanabilmek için emekli maaşını PTT’ye taşıyor. PTT üzerinden Aktifbank aracılığıyla kredi kullanacak emeklilerden her hangi bir şart ve koşul istenmiyor.
KREDİNİZ HAZIR…
Antalya’da emekli maaşını PTT’ye taşıyan emeklilere ilk maaşını aldığı gün kredi imkanından faydalanması sağlanıyor. Ocak 2025’ten itibaren binlerce emekli vatandaş kredi imkanında faydalanabilmek için maaşını PTT’ye taşıdı. Emekliler 250 bin TL’ye varan kredileri ister toplu ister ise kısım kısım kullanabiliyor. Kredi imkanından faydalanmak isteyen emekliler PTT şubelerinde yoğunluk oluşturuyor. Diğer yandan ise bankaların emekli maaşını taşıyan emeklilere yönelik promosyon rakamları açıklanmaya başlandı. Birçok özel banka 2025 yılı emekli maaş promosyon ücretlerini artırdı.