Antalya Cumhuriyet başsavcılığı tarafından 5 Temmuz 2025 tarihinde Antalya’da gerçekleşen rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek gözaltına alınmış ve aynı gün içerisinde çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Tutuklama kararının ardından Başkan Böcek, Döşemealtı L Tipi Cezaevine gönderilmişti. Tutukluluğu devam eden Böcek’i zaman zaman avukatı aracılığı ile yazdığı notları sosyal medya üzerinde paylaşır ve vatandaşlara seslenirdi. Fakat son zamanlarda Böcek derin bir sessizliğe gömüldü.
EN SON MESAJI
Muhittin Böcek, en son kendi el yazısı ile not paylaşımı 22 Eylül 2025 Pazartesi günü yaptı. Yeni hafta için vatandaşlara mesaj gönderen Böcek, “Sevgili Antalyalılar, Kıymetli hemşehrilerim, Hepinize sağlıklı, mutlu, güzel bir hafta diliyorum. Dört duvar arasında olsam da kalbim, gönlüm sizlerle. Hepinizi çok özledim. Sevgiyle, adaletle, Cumhuriyetle, Atatürk ile kalın” demişti. Böcek o günden bu yana herhangi, bir mesaj paylaşmaması ise dikkat çekti.
SON ÖNEMLİ AÇIKLAMASI
Antalya’da 5 Temmuz tarihinde başlayan rüşvet operasyonları dalga dalga devam ediyor. En son gerçekleşen yeni dalga operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alınmış ve 200’e yakın şirkete de kayyum atanmıştı. Muhittin Böcek ise sessizliğini bozup söz konusu operasyonlara tepki göstermişti. O günden bu yana önemli açıklamalarda bulunmayan Böcek sosyal medya üzerinden özel günleri kutlayıp, sporcuları başarıları ile tebrik ettiği görüldü.
SAĞLIK DURUMU MERAK EDİLİYOR
Başkan Böcek’in sağlık durumu da kamuoyunda tartışılan konulardan biriydi. Covid-19 döneminde geçirdiği hastalıkla ciğerlerinde ağır hasarlar bırakmıştı. Günde 14 ilaç kullanan Böcek’in cezaevinde fenalaştığı ve 3 kez hastaneye kaldırıldığı da edinilen bilgiler arasındaydı. Paylaştığı mesajlarda sağlığı ile alakalı bilgiler veren Böcek’in sağlık durumu da merak konusu oldu. Muhittin Böcek’in ilerleyen günlerde yeni mesaj paylaşıp paylaşmayacağı ise gizemini koruyor.