Tutuklu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sosyal medya üzerinden yeni bir mesaj yayınladı. Başkan Böcek mesajında Nazım Hikmet'in “Davet” şiirinden alıntı yaparak özgürlüğe olan özlemini dile getirdi.

OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

Antalya’da Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 5 Temmuz 2025 tarihinde Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik başlatın rüşvet ve yolsuzluk operasyonun yankıları devam ediyor. Operasyonlar kapsamında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, oğlu Gökhan Böcek, eski Antalya İl Emniyet Müdürü İlker Arslan, eski Antalya Muhasebeciler Odası Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar, çok sayıda belediye bürokrattı ve iş insanı gözaltına alındı ve tutuklandı. 7.dalga operasyonların ardından 3 yeni isim daha tutuklanırken Başkan Böcek sosyal medya üzerinden önemli bir mesaj paylaştı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi-3

BÖCEK’TEN YENİ MESAJ

Başkan Böcek, sosyal medya üzerinden yayınladığı mesajında, vatandaşlara seslenerek, “Sizleri en samimi duygularımla selamlıyorum. Hepinize sağlıkla, musmutlu, sevgi dolu bir pazar diliyorum” dedi.

Muhittin Böcek Meclis Destek Paketi

NAZIM HİKMET’TEN ALINTI YAPTI

Ünlü şair Nazım Hikmet Ran’ın “Davet” şiirinden alıntı yapan Böcek şu ifadeleri kullandı:

“Dörtnala gelip uzak Asya’dan Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim. Bilekler kan içinde, dişler kenetli, ayaklar çıplak ve ipek bir halıya benzeyen toprak, bu cehennem, bu cennet bizim. Kapansın el kapıları, bir daha açılmasın. Yok edin insanın insana kulluğunu, bu davet bizim… Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine, bu hasret bizim…”

Muhabir: TAHSİN CAN ÖNALP