CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, yaptığı açıklama ile AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin’i adeta topa tuttu. Kamacı yapmış olduğu açıklamada, tutuklu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek üzerinden algı operasyonları yapılamasının doğru olmadığını belirtip, AK Partili belediyelerin yolsuzluklarının gizlenerek unutturulmaya çalışıldığını söyledi. Kamacı, Ali Çetin'in Antalya halkına hesap vermesi gerektiğini söyledi.
ALİ ÇETİN’İ HESAP VERMEYE ÇAĞIRDI
AK Parti iktidarının 23 yılda yaptıklarını sert sözlerle eleştiren Başkan Kamacı, “AKP Antalya İl Başkanı Ali Çetin’in bulunduğu koltuğun sorumluluğundan ziyade genel merkezine mesaj verme kaygısıyla partimiz ve seçilmiş belediye başkanlarımız hakkında yaptığı açıklamaları dikkatle takip ediyoruz. Normal şartlarda 23 Yıllık AKP iktidarının ülkeyi getirdiği tablo ortadayken, bu tablonun siyasi sorumluluğunu taşıyanların öncelikle kamuoyuna hesap vermesi gerekir. Bugün Türkiye; yoksulluğun derinleştiği emeklilerin açlıkla mücadele ettiği, çalışanların açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm edildiği, adalet duygusunun zedelendiği bir süreçten geçmektedir. Sayın Çetin’in cesareti varsa, önce bu tabloyu Antalya halkına açıklamalıdır” dedi.

MUHİTTİN BÖCEK ÜZERİNDEN ALGI YARATILIYOR
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhitin Böcek üzerinden algı operasyonları yapılmasına tepki gösteren Kamacı, “Devam eden bir yargı süreci üzerinden Antalya Büyükşehir Belediyemizi ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni hedef alan açıklamalar masumiyet karinesini yok sayan, yargıyı siyasetin aracı haline getirmeye çalışan bir anlayışın yansımasıdır. Henüz ortada kesinleşmiş bir mahkeme kararı yokken, iddialar üzerinden hüküm dağıtmak; savcı gibi konuşmak, hâkim gibi karar vermek ne hukuka ne de demokrasiye sığar. Cumhuriyet Halk Partisi geçmişte de bugün de hukukun üstünlüğünü savunmuş, hesap vermekten kaçmamış bir partidir. Kim hata yapmışsa, kim suça bulaşmışsa elbette yargı önünde hesabını verir. Antalya’yı asıl yıpratan; yerel yönetimlere yönelik sistematik baskılar, seçilmiş iradeyi itibarsızlaştırma çabaları ve yargı süreçlerinin siyasal malzeme haline getirilmesidir” diye konuştu.

“GEÇMİŞTEKİ YOLSUZLUKLAR KARŞISINDA SESSİZLER”
AK Partili belediyelerin geçmişte pek çok yolsuzlukla anıldığını ve bunların unutturulmaya çalışıldığının altını çizen Nail Kamacı, “AKP’nin kendi belediyeleri ve geçmişteki yolsuzluk dosyaları karşısındaki sessizliği ise kamuoyunun malumudur. Cumhuriyetimizin temel değerlerini aşındıran; tarımı ve hayvancılığı zayıflatan, kurumları itibarsızlaştıran, güçler ayrılığını fiilen ortadan kaldıran, Anayasa Mahkemesi kararlarını tanımayan bir anlayışın; kesinleşmemiş yargı süreçlerini üzerinden siyasi rakipleri hakkında hüküm dağıtma hakkı yoktur” sözlerini kaydetti.

“AKP YETKİLİLERİNE ÇAĞRIMIZ NETTİR”
CHP olarak hukuka güvendiklerini belirten kamacı açıklamasına şu sözlerle son verdi:
“Açıkça ifade ediyoruz: CHP Antalya örgütü olarak hukuka güveniyoruz. Yargı sürecinin sağlıklı, tarafsız ve bağımsız bir şekilde işlemesini istiyoruz. AKP yetkililerine çağrımız nettir: Yargıya talimat verir gibi konuşmayı bırakın. Algı operasyonlarıyla değil, hizmetle siyaset yapın. Hukuk varsa herkes için vardır. Antalya halkının feraseti, kimin hizmet ettiğini kimin algı ürettiğini çok iyi ayırt etmektedir.”





