31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimi öncesi, hazırlıklar tüm hızıyla sürerken siyasi isimlerin hedef kitlesi olan seçmenleri etkileme yarışı da her geçen gün farklı bir boyut kazanıyor. Seçime aktif katılım gösterecek her bir vatandaş oy potansiyeli taşırken, seçmenlerin oy verecekleri isimler hakkında ne kadar bilgi sahibi olduğu merak konusu haline geliyor.

Bugüne kadar girdiğiniz bütün mülakatları unutun! Çobanlara mülakat şoku... Bugüne kadar girdiğiniz bütün mülakatları unutun! Çobanlara mülakat şoku...

BU SEÇİMDE KİME OY VERECEKSİNİZ?

Mevcut potansiyeli en iyi şekilde değerlendirme becerisi gösteren YouTube kanalları, yaptıkları sokak röportajları ile seçimin nabzını tutmaya devam ediyor. Son yapılan röportajlar arasında yerini alan, "Bu seçimde kime oy vereceksiniz?" sorusu, oy verecek kitlenin beklenen düzeyden daha alt versiyonu ile karşı karşıya kaldığımızı kamuoyua hatırlatıyor.

TEMEL BİLGİ NOKSANLIĞI...

Seçim arenasında en bilindik isimler arasında yerini alan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'un, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ın isimleri sıklıkla telaffuz edilirken, seçmenlerin oy vereceği isimlere ilişkin temel düzeyde bilgi sahibi olmaması, seçim sürecindeki noksanlıkları gündeme getiriyor.

SUÇLU VATANDAŞ MI PARTİ Mİ?

Vatandaşların oy vermeyi düşündükleri isimleri, "Ekremoğlu","İmam Kurum","Miroğlu","Ekrem Kurum" şeklinde telaffuz etmeleri, yeterli düzeyde bilgi sahibi olmadıklarını gözler önüne sererken, partililerin seçmene yeterli düzeyde bilgi ve döküman sağlayıp sağlamadığı yönündeki görüşleri de tartışmalı hale getirdi. 

B12 EKSİKLİĞİ NELERE KADİR...

Toplumu sadece bilgi düzeyi ile değil, farklı faktörlerle de ele almak gerektiği akıllara gelirken unutkanlığın asıl nedeni olan B12 eksikliğini de göz önünde bulundurmak gerektiği gözler önüne serildi. Yeterli geliri olmayan toplumlarda alım gücü azalırken, yetersiz beslenmeden kaynaklı belirtiler, farklı biçimlerde kendisini gösteriyor.

Gelir düzeyinin yeterli grafiklerle desteklendiği, dengeli beslenmenin yaygın olduğu, eğtim düzeyinin yüksek olduğu toplumlarda böyle bir tablo ile karşılaşılmayacağı tartışılmaz bir gerçek olarak karşımızda duruyor.

İşte kendimizi sorgulmamıza neden olan yanıtlar...

Muhabir: DUYGU TEKİN