Antalya Semt Pazarcıları Odası Başkanlığına seçilen İsmail Öz, göreve başlar başlamaz AESOB’u hedef aldı. Antalya Esnaf Odalar Birliği’ne yeni sicil kaydı yaptıracak olan esnaflardan bağış alındığını iddia eden Öz, “Esnaf ve Sanatkârın çatı kuruluşu ve birliği. Esnaf ve Sanatkarın mesleki temsilcileri bir birine selam vermekten bile çekiniyor. Esnaf ve Sanatkarına hizmet var iken güçlüye biat ön plana çıkıyor” dedi.
“BAĞIŞ GÖNÜLLÜ OLUR”
Yapılacak bağışların gönüllülük çerçevesinde olacağını anlatan Öz, “Değerli başkanlarım uzun süredir esnaf ve sanatkar üyelerinizden bağış ya da her ne ad ise bu gün 2400 TL diğer adı altında para alınıyor. Bağış gönüllü olur. Hizmet etmek için sizi seçtiği esnaflarınızdan bu parayı neden alıyorsunuz?” dedi.

“BAĞIŞ OLMADAN YAPAMIYOR MUSUNUZ”?
AESOB yönetimine eleştirilerine devam eden Öz, “AESOB yönetim ve denetim kurulu başkanlarımız bu konu ile açıklama yapabilirseniz esnaf ve sanatkarımız aydınlanacak. Alın terinin hangi hizmet için kullanılacağını bilecektir. Mazbatamı yeni aldım ilk yönetim kurulu toplantımda, yeni kayıt olan üyelerimize bu konu ile görüşlerini alıp ilgili yerlere sonucu ile ilgili müracaatımı yapacağım. Değerli sicil müdürüm size müracaat eden esnaf ve sanatkarın sicil işlemlerini bu bağış olmadan yapamıyor musunuz?” sorusunu yöneltti.






