Saadet Partisi (SP) Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, 20 Ocak 2026 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Korkuteli ilçesini Antalya’ya bağlayan yolun özellikle Tahtalıbeli Rampası bölümünde yaşanan ihmalleri gündeme taşıdı.

Kılıç, yolun mevcut haliyle sürücüler için ciddi tehlike oluşturduğunu vurgulayarak, “Yayla turizminin ve tarımın gözbebeği Korkuteli ilçemizi Antalya’ya bağlayan yol, vatandaşlarımız için korku tüneline dönüşmüştür. Özellikle Tahtalıbeli Rampası, mevcut haliyle can almaya devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

"HER YAĞIŞTA KAZA MAHALİ OLUŞUYOR"

Rampanın iniş istikametinde iki şerit bulunmasına rağmen emniyet şeridinin olmamasının kazalara davetiye çıkardığını belirten Kılıç, yağışlı havalarda yaşanan risklere dikkat çekti. Kılıç konuşmasında, “Rampanın iniş istikametinde iki şerit olmasına rağmen, emniyet şeridi bulunmamaktadır. Her yağışta burası bir kaza mahalline dönüşmektedir” dedi.

Sorunun çözümünün teknik olarak zor olmadığına işaret eden Kılıç, yapılabilecek basit düzenlemelerle can kayıplarının önlenebileceğini belirtti. Bu kapsamda, “Oysa çözüm zor değildir; iniş güzergâhı, basit bir dolgu çalışmasıyla arıza şeridi yapmaya son derece müsaittir” sözleriyle yetkililere seslendi.

"IŞIKLI LEVHA SİSTEMLERİ KONULMALIDIR"

Kılıç ayrıca, olası kazalarda zincirleme kazaların önüne geçilmesi için uyarı sistemlerinin önemine değinerek, “İnişin başladığı noktaya, kaza anında arkadan gelenleri yavaşlatacak uyarıcı ışıklı levha sistemleri acilen konulmalıdır” çağrısında bulundu.

Konuşmasının sonunda geçmiş yıllarda yaşanan ölümlü kazalara dikkat çeken Kılıç, “Geçmişten bugüne yitirdiğimiz canların vebaline yenilerini eklememek adına, Korkuteli yolundaki bu hayati eksikliklerin bir an önce giderilmesini hemşerilerimiz adına talep ediyoruz” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Muhabir: TAHSİN CAN ÖNALP