Suriye Ahmed el-Şara yönetimindeki geçici hükümet, kadınların kılık ve kıyafetine yönelik yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi. Yeni yapılan bu düzenlemeyle beraber kadınların halka açık plajlar ve yüzme havuzlarında bikini giymesi yasaklandı. Kadınların artık plaj gibi yerlerde burkini veya tam vücut mayo giymesi zorunlu olacak.

KADINLAR İÇİN YENİ DÜZENLEME

Londra merkezli Reuters haber ajansının aktardığına göre, kadınlar için ‘daha mütevazı’ mayo tercihleri şart koşulurken, özellikle burkini ya da vücudu tamamen örten benzeri yüzme giysileri zorunlu tutuldu. Ayrıca, kadınların plaj ile diğer alanlar arasında geçiş yaparken üzerlerine bol bir giysi ya da örtü almaları gerektiği ifade edildi.

ERKEKLERDE BU DÜZENLEMEDEN NASİBİNİ ALDI

Genelgede erkeklere yönelik de düzenlemeler yer aldı. Buna göre, erkeklerin yüzme dışında gömlek giymeleri ve “yüzme alanlarının dışındaki halka açık bölümlerde –otel lobileri ya da restoranlar gibi– üstü çıplak dolaşmamaları” gerektiği vurgulandı.

HANGİ CEZALAR UYGULANACAK BİLİNMİYOR

Yapılan bu açıklamayla beraber caydırıcı cezalar uygulanacağı belirtilirken cezaların ne olacağına dahil bir açıklama yapılmadı. Bakanlık cankurtaranlar ve plaj görevlilerinin kurallara uyumu denetleyeceğini açıkladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ