Yaş Meyve, Depolama, Ambalaj, Lojistik, Tarım Makineleri ve Teknolojileri alanlarını kapsayan Interfresh Eurasia Fuarı, bu yıl 18-20 Eylül tarihlerinde İzmir'de düzenlenecek. Interfresh Eurasia Genel Koordinatörü Murat Özer, fuara 70'in üzerinde ülkeden ithalatçıların katılacağını açıkladı. Özer, fuarın Türk ihracatçılara yaklaşık 200-250 milyon dolarlık doğrudan katkı sağlayacağını belirtti.
FUAR 2018 YILINDA ANTALYA'DA BAŞLADI
Bu yıl İzmir'de düzenlenecek Meyve, Depolama, Ambalaj, Lojistik, Tarım Makineleri ve Teknolojileri (Interfresh Eurasia) Fuarı'nda Türk ihracatçılar, 70 ülkeden gelen ithalatçılarla buluşacak. Interfresh Eurasia Genel Koordinatörü Murat Özer, Antalya'daki bir otelde basın toplantısı gerçekleştirdi. Özer, toplantıda fuarın 2018'de ihracat projesi olarak Antalya'da başladığını hatırlattı. Fuarın 2023'e kadar Antalya'da büyüyerek devam ettiğini söyleyen Özer, geçen yıl İzmir'de fuara devam ettiklerini kaydetti.
FUARA KATILIMCI ÜLKE SAYISI HER GEÇEN YIL ARTIYOR
Antalya'da ikamet eden bir iş insanı olarak Interfresh Fuarı'nı dünya markası haline getirdiğini anlatan Özer, "Dünyada yaş sebze ve meyve sektörü bileşenlerini buluşturan 5-6 fuar arasına girdi. Her sene üstüne koyarak gidiyoruz. Antalya'da 2023 yılında yapılan fuara 44 ülkeden katılımcı oldu, geçen yıl ise bu rakam 55'e çıktı. Bu yıl 70'in üzerinde ülkenin gelmesini bekliyoruz. Fuara, dünyanın önemli market zincirlerinin temsilcileri katılacak. İhracatçıya fuarın yaklaşık 200-250 milyon dolarlık direkt katkısı var" diye konuştu. Bu yıl Interfresh'in yanında ilk defa Interfood Eurasia'yı da yapacaklarını aktaran Özer, "Burada da yaş sebze ve meyvenin katma değeri daha yüksek mamulleri yer alacak. Kuru incir, kuru kayısı, donmuş, kurutulmuş ürünler, konserveler, turşu ve reçeller gibi. Buraya da büyük ilgi var" dedi.