Atatürk Orman Çiftliği güvencesiyle Ata Su A.Ş'nin üretimini sağladığı Elmacık Su, yüksekliği 2200 metreyi bulan Sakarya’nın Elmacık Dağı’ndan özel bir sistemle şişeleniyor. Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde İncedağlı firması bu suyun temsilciliği üstlenmiş durumda. Elmacık Su hakkında bilgi veren firma müdürü Buket Dağlı, “İçtiğimiz bütün sular bekletme havuzlarında ozonlanır. Bu işlem bittikten sonra dolumu yapılır. Elmacık suyun en önemli özelliği bekletme havuzlarında ozanlanmıyor olmasıdır. Bunun yanı sıra Elmacık Su, hijyen ve insan sağlığına büyük önem veriyor. Devlet damacana su tüketimi konusunda işletmelere en fazla 75 dolum hakkı tanırken, Elmacık Su damacanalarını en fazla 20 kez dolduruyor. Çünkü firma 20 dolumdan sonra şişelerin sağlıklı olmadığını öngörüyor. Tüketici, Elmacık Su damacanasının altındaki barkotu okutarak kaç kere doldurulduğunu görebilir” dedi.
DAMACANALARDA BPA YOK
Dağlı, bütün damacanaların içinde bisfenol maddesinin bulunduğunu ve bu maddenin kanserden kısırlığa bir çok hastalığı tetiklediğini belirtiyor. Elmacık Su damacanaların piyasa damacanalarından farklı olarak BPA'sız damacana olduğunu ifade eden Dağlı, Türkiye'de BPA'sız plastiğin de sadece bebek biberonlarında ve Elmacık Su damacanalarında bulunduğuna dikkat çekiyor. Sakarya’da bulunan fabrikanın çalışma prensibinden de bahseden Dağlı, “Fabrikamızın içerisinde suya dokunabilecek hiç kimse yok. Su doğadan çıktığında özel bir kanalla fabrikaya geliyor, burada insan eli değmeden şişeleniyor ve TIR’lara yüklenerek dağıtılıyor. Kapağını açan koliyi açan ilk kişi o suyla muhatap olan ilk kişi oluyor” dedi.
ALKALİ ORANI YÜKSEK
Suyun insan sağlığı açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Buket Dağlı, “Elmacık Su’yun mineral değeri yüksek, Ph derecesi ise 7.96. Şimdi Elmacık Su’yu Antalyalılarla tanıştırmaya sıra geldi. Elmacık Su’yun distribütörü olarak Antalya’nın tüm ilçelerine bayilik vereceğiz. Antalyalılar bundan sonra temiz mineralli ve alkali bir su içecek” diye konuştu.
BAYİLİK LER VERİLECEK
''Suyumuza güveniyoruz''sloganıyla yola çıktıklarını belirten İncedağlı firması müdürü Buket Dağlı, fabrikanın 24 saat internetten online izlenebildiğini söyledi. Tüketicilerin istedikleri zaman fabrikadaki işleyişi izleyebileceklerini belirten Dağlı, “Burada her şey şeffaf” dedi. Ürünler hakkında da bilgi veren Dağlı, ''0. 20 ml, .33 ml, 0.50 ml 1.5 litre ve 19 litrelik damacana olmak üzere su ürünlerimiz var. Bayilik almak isteyenlerden ekstra bir ücret talep etmiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.