Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa ederek, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) geçmesi Türkiye’yi derinden etkiledi. Yaşanan bu durumun ardından siyasette ciddi çalkantılar başladı. Basında pek çok CHP’li belediye başkanın Ak Parti’ye geçeceği yönünde iddialar yayılmaya başladı. Bu iddialardan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da nasibini aldı.

MANSUR YAVAŞ AK PARTİ’YE Mİ GEÇİYOR?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın CHP’den istifa edeceği ve AK Parti’ye geçeceği iddiaları Türkiye kamuoyunu sarstı. İddiaların ciddiliği artınca Başkan Yavaş, sessizliğini bozdu ve iddialara açıklık getirdi Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamayla Yavaş hakkında çıkan iddiaları kesin bir dille reddetti.

Ak Parti Logo Ve Bina

RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI

Ankara Büyükşehir Basın sosyal medya hesabı yaptığı açıklamada söz konusu iddiaların iftiradan başka bir şey olmadığını belirterek, “Bazı sosyal medya hesaplarında aslı astarı olmayan iddialar dolaşıma sokulmaktadır. Bu iddiaların ciddiye alınır hiçbir yanı yoktur. Maalesef görünen o ki siyasetteki çürüme, her yere sirayet etme noktasına gelmiştir. Ortaya atılan iddialar, haberin muhatabına dahi sorulmadan servis edilmekte, böylece iftira siyasetinin bir parçası haline getirilmektedir” denildi.

Mansur Yavaş-1

CHP’DE SİYASETE DEVAM EDECEK

Mansur Yavaş’ın CHP’de siyaset yapmaya devam edileceğine dikkat çekilen açıklamada, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın yönetim anlayışında, parti ayrımı gözetmeksizin herkese eşit ve adaletli hizmet sunmak esastır. Ve bunu da Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında yapmaktadır ve aynı çatı altında da yapmaya devam edecektir” ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa ederek, AK Parti geçti. Yaşanan bu durumun ardından açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Özlem Çerçioğlu'nun AK Parti'ye katılmasında İBB Soruşturması itirafçısı Aziz İhsan Aktaş'a belediyeden verdiği ihalelerin sebep olduğunu iddia etti. Genel Başkan Özel, "Özlem Çerçioğlu'na gidip şunu söylüyorlar. 'Aziz İhsan Aktaş ile çalışmışsın, ya içeri atıl ya gel partime katıl.' Olay bundan ibarettir arkadaşlar" dedi. Çerçioğlu tartışması devam ederken pek çok CHP’li belediye başkanın cezaevine girmemek için AK Parti’ye katılacağı yönünde iddialar ortaya atıldı. CHP’li belediye başkanları ise bir bir hakkında çıkan iddiaları yalanlamaya başladı.

Özlem Çerçi̇oğlu

Muhabir: TAHSİN CAN ÖNALP