Uşak Belediyesi’ne yönelik rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında başlatılan soruşturma, Bornova Belediyesi’ne uzandı. Süreçte Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki hakkında da gözaltı kararı verildiği öne sürüldü.

DOSYADA KRİTİK İSİM: ÖZKAN YALIM

Soruşturmanın merkezinde yer alan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, 27 Mart’ta Ankara’da gözaltına alındı ve tutuklandı. Operasyon kapsamında toplam 13 kişi hakkında işlem yapıldı. İddialara göre Yalım’ın referansıyla A.A. isimli bir kişi Bornova Belediyesi’nde işe alındı. Söz konusu kişinin yüksek maaş aldığı ve işe düzenli gitmediği ileri sürüldü.

TELEFON İNCELEMESİ DETAYLARI ORTAYA ÇIKARDI

Yalım’ın gözaltı sırasında el konulan telefonunda yapılan incelemelerde, işe alım sürecine ilişkin yazışmaların ortaya çıktığı ve bu durumun soruşturmayı derinleştirdiği belirtildi. Operasyonun gerçekleştiği gün A.A.’nın belediyedeki işine son verildiği öğrenildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu kişi ve bağlantılı belediye yetkilileri hakkında “nitelikli dolandırıcılık” ve “resmi belgede sahtecilik” iddialarıyla soruşturma başlattı.

EKŞİ KAMU ZARARINI ÖDEYECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, yaptığı açıklamada söz konusu kişinin Yalım’ın ricasıyla işe alındığını kabul etti. Eşki, oluşan kamu zararını kendi cebinden karşılayacağını belirterek Bornova halkından özür diledi.

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım dahil 9 kişi tutuklandı
Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım dahil 9 kişi tutuklandı
İçeriği Görüntüle

5 AY 8 GÜNLÜK SÜRE DETAYI

A.A.’nın belediyede 5 ay 8 gün görev yaptığı, bu süreçte denetim eksiklikleri nedeniyle işe devam etmeden maaş aldığı iddiaları dikkat çekti. Soruşturma kapsamında yeni gelişmelerin beklendiği belirtilirken, dosyanın hem Uşak hem de İzmir ayağında genişleyerek devam ettiği ifade edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ