Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ordu Milletvekili Seyit Torun, önceki dönem Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ve Aykut Kaya tutuklu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara’yı ziyaret etti.

“BU DAYANIŞMA SADECE BANA DEĞİL ANTALYA’MIZA”

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Muhittin Böcek, ziyaretine gelen yol arkadaşlarına teşekkür ederek, “Zor günlerimde yanımda olup desteğini esirgemeyen tüm yol arkadaşlarıma minnettarım. Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ordu Milletvekili Seyit Torun, Antalya Milletvekilimiz Çetin Osman Budak ve Aykut Kaya başta olmak üzere, ziyaretime gelerek desteğini gösteren tüm değerli milletvekillerimize gönülden teşekkür ediyorum. Bu dayanışma; yalnız bana değil, Antalya’mıza, halkımıza ve demokrasi mücadelemize güç katmaktadır. Birlikte adalet ve sevgiyle daha aydınlık yarınlara ulaşacağımıza inancım tam.” İfadelerini kullandı.

“TUTUKLAMALAR ARTIK CEZAYA DÖNÜŞTÜ”

Videoda konuşma yapan Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yaşanan sürecin eşi benzeri olmadığını söyledi. CHP’li belediye başkanlarının gece baskınlarıyla tutuklanarak cezaevine atıldığını söyleyen Ağbaba, “Maalesef artık tutuklanmalar cezaya dönüşmüş durumda. Türkiye’de örneği yok. Belediye başkanlarımıza yapılan muamelelerin ve işkencelerin örneği yok. Belediye başkanı nasıl tutuklanacağı, soruşturulacağı bellidir. Belediye başkanının bir suçu var ise mülkiye başmüfettişi soruşturur, İçişleri Bakanlığı izin verir ve yargılanır. Ama maalesef belediye başkanlarımız gece baskınlarıyla ‘ortada kanıt olmasına gerek yok’ mantığıyla direk cezaevine atılıyor. Bugün Muhittin Böcek’in yaşamış oldukları da aynı şeydir” şeklinde konuştu.

“BÖCEK’İN KAÇACAĞI BİR YER YOK”

Yıllardır kente hizmet eden Muhittin Böcek’in kaçma şüphesinin olmadığını belirten Ağbaba, “26 yıldır belediye başkanlığı yapan Böcek’in kaçma şüphelisi olduğu söylenilmekte. Muhittin Böcek’in kaçacağı bir yer yok. Kendini aklamadan da bir yere gitmez. Kendisi korona döneminde ölümden döndü. Tam 108 gün yoğun bakımda entübe edildi, ciğerleri kötü durumda. Tam iyileşmeye başlamışken cezaevine atıldı” dedi.

“BÖCEK’İN ÖLÜMÜNE YOL AÇABİLİR”

Günde 14 ilaç kullanan Muhittin Böcek için Adalet Bakanlığı’na çağrıda bulunan Ağbaba, “Böcek’i adli kontrol şartıyla ve ev hapsiyle tutuksuz yargılanmalıdır. Böcek’in tedavisi sürdürülmelidir. Cezaevindeki en küçük ihmal Muhittin Böcek’in ölümüne yol açabilir. Buradan tekrar çağrı yapıyorum: “Geçmişte büyük hastalık geçirmiş hala kalp ve böbrek rahatsızlığı olan Muhittin Böcek, tutuksuz yargılanmalıdır” sözlerini kaydetti. Tutuklanan Böcek’in gelini Zuhal Böcek için de çağrıda bulunan Ağbaba, şu ifadeleri kullandı: “Böcek’in gelininin 10 aylık bir çocuğu var. Bu cezanın üst sınırının 2 ila 5 yıl arasında ve yatarı yok. Ama hem Muhittin Böcek’i hem oğlu hem de gelini yatarı olmayan bir cezadan dolayı cezaevinde tutuluyor. Hukukun egemen kılınmasını, yargının bağımsız olmasını istiyoruz. Evet suçu olan herkes yargılansın ve cezasını çeksin ama tutuksuz yargılanma diye bir şey vardır; Kaçma şüphelisi olmayan, delil karartma şüphesi olmayan birilerinin cezaevinde tutulması işkence ve zulümdür.”

Muhabir: VİLDAN ÖZKAN