AK Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, İsrail'i "devlet" olarak değil, uluslararası sistemin göz yumduğu organize bir terör yapısı olarak tanımlandı. Gazze'de kadın ve çocuk demeden gerçekleştirilen katliamların insanlık suçu olduğunu belirten Çokal, bu saldırıların sadece Filistin değil, tüm insanlık vicdanını hedef aldığını söyledi.
"TÜM İNSANLIĞIN SORUNU"
Çokal, yaptığı açıklamada, Gazze'de direnen az sayıdaki insanın sadece topraklarını değil, insanlığın onurunu da savunduğunu ifade etti. "Bu artık sadece İslam dünyasının değil, tüm insanlığın sorunudur" diyen Çokal, uluslararası kamuoyuna çağrıda bulunarak, siyasi, ekonomik, askeri ve medya yoluyla İsrail terörüne destek veren tüm unsurların tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti. Aksi takdirde ne barışın kalacağını ne de insan onurunun korunacağını vurguladı.
SALDIRILARIN DURDURULMASI İÇİN ACİL ÇAĞRI
Çokal'ın sözleri, İsrail'in Filistin'deki saldırılarının uluslararası toplum tarafından acilen durdurulması gerektiğine dikkat çekti. Terörün destekçilerinin ortadan kaldırılması için birlik çağrısı yapan milletvekili, insanlığın vicdanının artık daha fazla bu zulme sessiz kalmaması gerektiğini dile getirdi.