Alanya Belediyesi, mülkiyetinde bulunan Çakallar Mahallesi'ndeki 2 tarla için satış ihalesine çıkıyor. Toplam muhammen bedeli 57 milyon TL olan taşınmazlar, kapalı teklif usulüyle satışa sunulacak. İhaleler, 13 Ağustos 2026 tarihinde Alanya Belediyesi Encümen Toplantı Salonu'nda ayrı ayrı gerçekleştirilecek.

İKİ TARLA SATIŞA ÇIKARILIYOR

İhale kapsamında satışa sunulacak taşınmazlardan ilki, Çakallar Mahallesi 108 ada 1 parselde bulunan 5 bin 465 metrekare büyüklüğündeki imarsız tarla olacak. Tam hisseli taşınmaz için 21 milyon TL muhammen bedel belirlenirken, geçici teminat tutarı 4 milyon 200 bin TL, cayma tazminatı ise 2 milyon 100 bin TL olarak açıklandı. İhale saat 10.00'da yapılacak.

İkinci taşınmaz ise Çakallar Mahallesi 109 ada 50 parselde yer alan 9 bin 454 metrekare büyüklüğündeki imarsız tarla olacak. Bu taşınmaz için 36 milyon TL muhammen bedel belirlenirken, geçici teminat bedeli 7 milyon 200 bin TL, cayma tazminatı ise 3 milyon 600 bin TL olarak ilan edildi. İhale saat 10.10'da gerçekleştirilecek.

Kilim Serilecek Tarla Alanı

KAPALI TEKLİF USULÜ UYGULANACAK

Taşınmazların satışı, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 35/a maddesi uyarınca kapalı teklif usulüyle yapılacak. İstekliler, tahmin edilen satış bedelinin altında olmamak kaydıyla teklif verebilecek. En yüksek teklifi sunan istekli ihaleyi kazanmaya hak kazanacak.

BAŞVURULAR 12 AĞUSTOS'A KADAR

İhaleye katılmak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin, geçici teminat ile cayma tazminatını yatırarak istenilen belgeleri 12 Ağustos 2026 Çarşamba günü saat 16.00'ya kadar Alanya Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'ne teslim etmeleri gerekiyor.

DOSYA ÜCRETİ 10 BİN TL

İhale şartnamesi, Alanya Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nden mesai saatleri içerisinde temin edilebilecek. İhaleye katılacakların, KDV dahil 10 bin TL dosya ücretini ödeyerek "İhale Dokümanı Satış Belgesi" almaları zorunlu olacak.

Para Tl Demet

BORCU OLANLAR İHALEYE KATILAMAYACAK

İhaleye katılacak gerçek ve tüzel kişilerden Alanya Belediyesi'ne borcu bulunmadığına ilişkin belge, geçici teminat ve diğer şartnamede belirtilen evraklar istenecek. Ayrıca, haklarında kamu ihalelerinden yasaklama kararı bulunan kişi ve şirketler ihaleye katılamayacak.

İlan kapsamında Alanya Belediyesi'nin, ihaleyi yapıp yapmamakta ve en uygun teklifi değerlendirmekte serbest olduğu da belirtildi.

Muhabir: AYŞEM SİCİM