Antalya’nın Akseki ilçesinde Hazine’ye ait 8 taşınmaz satışa çıkarılıyor. Akseki Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği tarafından yayımlanan ilana göre, Değirmenlik, Erenyaka ve Çimi mahallelerinde bulunan taşınmazların satış ihaleleri 19 Kasım 2026 tarihinde gerçekleştirilecek. İhalelerde taşınmazların büyüklükleri, nitelikleri ve belirlenen muhammen bedelleri üzerinden teklif alınacak.
AKSEKİ’DE 8 TAŞINMAZ İÇİN İHALE YAPILACAK
İhale kapsamında Değirmenlik Mahallesi’nde 5, Erenyaka Mahallesi’nde 2 ve Çimi Mahallesi’nde 1 taşınmaz satışa sunulacak. Taşınmazların imar durumu 1/25.000 ölçekli nazım imar planında tarım alanı olarak belirtilirken, nitelikleri taşlık, kayalık, çalılık ve tarla olarak sıralandı. Satışa çıkarılan taşınmazların ada, parsel, yüzölçümü ve muhammen bedel bilgileri açıklandı.
DEĞİRMENLİK MAHALLESİ’NDEKİ TAŞINMAZLAR
Değirmenlik Mahallesi’nde bulunan 5 taşınmazın ihalesi saat 10.00 ile 12.00 arasında yapılacak.
· 138 ada 8 parsel: 1.058,34 metrekare büyüklüğündeki taşınmaz taşlık ve kayalık niteliğinde. Muhammen bedeli 225 bin TL, geçici teminatı 45 bin TL. İhale saat 10.00’da yapılacak.
· 145 ada 71 parsel: 1.020,05 metrekare büyüklüğündeki taşınmaz taşlık ve kayalık niteliğinde. Muhammen bedeli 160 bin TL, geçici teminatı 32 bin TL. İhale saat 10.30’da yapılacak.
· 145 ada 90 parsel: 561,33 metrekare büyüklüğündeki taşınmaz kayalık niteliğinde. Muhammen bedeli 200 bin TL, geçici teminatı 40 bin TL. İhale saat 11.00’de yapılacak.
· 145 ada 27 parsel: 2.137,13 metrekare büyüklüğündeki taşınmaz kayalık niteliğinde. Muhammen bedeli 650 bin TL, geçici teminatı 130 bin TL. İhale saat 11.30’da yapılacak.
· 145 ada 31 parsel: 2.481,74 metrekare büyüklüğündeki taşınmaz kayalık niteliğinde. Muhammen bedeli 1 milyon 2 bin TL, geçici teminatı 200 bin 400 TL. İhale saat 12.00’de yapılacak.
ERENYAKA VE ÇİMİ’DEKİ TAŞINMAZLAR DA SATIŞA ÇIKACAK
· Erenyaka Mahallesi’nde 2, Çimi Mahallesi’nde ise 1 taşınmaz için ihale düzenlenecek.
· Erenyaka Mahallesi, 146 ada 1 parsel: 587,02 metrekare büyüklüğündeki taşınmaz çalılık niteliğinde. Muhammen bedeli 365 bin TL, geçici teminatı 73 bin TL. İhale saat 14.00’te yapılacak.
· Erenyaka Mahallesi, 147 ada 7 parsel: 5.010,05 metrekare büyüklüğündeki taşınmaz tarla niteliğinde. Muhammen bedeli 2 milyon 600 bin TL, geçici teminatı 520 bin TL. İhale saat 14.30’da yapılacak.
· Çimi Mahallesi, 151 ada 2 parsel: 12.626 metrekare büyüklüğündeki taşınmaz taşlık, çalılık ve kayalık niteliğinde. Muhammen bedeli 1 milyon 262 bin 600 TL, geçici teminatı 252 bin 520 TL. İhale saat 15.00’te yapılacak.
İHALELER 19 KASIM’DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Taşınmazların satış ihaleleri, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45’inci maddesi kapsamında açık teklif usulüyle yapılacak. İhaleler, Akseki Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği’nde toplanacak komisyon huzurunda gerçekleştirilecek. İhaleye katılmak isteyen gerçek kişilerin geçici teminat yatırdığına ilişkin belgeyi ve kimlik kartı aslını sunması gerekiyor. Tüzel kişilerin ise gerekli yetki ve temsil belgeleriyle birlikte başvuruda bulunması isteniyor. İhaleye katılacakların, ihale saatinde gerekli belgeleri ve teklif mektuplarını komisyona teslim etmesi gerekiyor. Geçici teminat bedelleri Antalya Defterdarlığı 3 No’lu Muhasebe Müdürlüğü’nün Manavgat veznesine veya ilanda belirtilen banka hesabına yatırılabilecek. Teminatların ihale saatinden önce tamamlanması ve ilgili muhasebe biriminden alınacak belgelerin komisyona teslim edilmesi gerekiyor.

TAŞINMAZ SATIŞLARINDA VERGİ VE ÖDEME KOŞULLARI AÇIKLANDI
İlan metninde, satış bedeli dışında taşınmazlardan KDV, vergi, resim ve harç alınmayacağı, ayrıca 5 yıl süreyle emlak vergisinden muafiyet uygulanacağı belirtildi. İhale sonucunda oluşacak bedel üzerinden çevre, şehircilik ve iklim değişikliği Bakanlığının döner sermaye hesabına taşınmazın bedeline göre döner sermaye ücreti tahsil edilecek. İlanda, 5 milyon TL’ye kadar olan satışlarda yüzde 1, 5 milyon TL ile 10 milyon TL arasındaki satışlarda yüzde 0,5 ve 10 milyon TL’den fazla olan satışlarda yüzde 0,25 oranında ücret uygulanacağı bildirildi.
Taşınmazların satış bedeli peşin ödenebileceği gibi, taksitli ödeme seçeneği de bulunuyor. Taksitli ödeme tercih edilmesi halinde satış bedelinin en az dörtte biri peşin alınacak, kalan tutar ise kanuni faiz uygulanarak 2 yıl içinde 8 eşit taksitte ödenebilecek. Peşin ödemelerde ise satış bedeli üzerinden yüzde 20 indirim yapılacağı belirtildi.
İHALE ŞARTNAMESİ MİLLİ EMLAK ŞEFLİĞİ’NDE GÖRÜLEBİLECEK
İhaleye ilişkin şartnameler ve diğer belgeler mesai saatleri içinde Akseki Milli Emlak Şefliği’nde ücretsiz olarak incelenebilecek. Türkiye genelindeki taşınmaz satış ilanlarına ise Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün internet sitesi üzerinden ulaşılabilecek. İlan kapsamında yer alan taşınmazların işgal altında olması veya mülkiyeti şahıslara ait muhdesat bulunması durumunda ortaya çıkabilecek hukuki sorunların, ihaleyi alan kişi ile karşı taraf arasında çözüleceği belirtildi. İdarenin bu konuda sorumluluğunun bulunmadığı kaydedildi.






