Antalya’nın 1968 yılında hizmete giren ilk büyük sağlık tesisi olan Atatürk Devlet Hastanesi, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle başlatılan kapanış sürecinin ardından geçen 10 aya rağmen hâlâ yıkılmayı bekliyor. Geçtiğimiz yılın sonlarında hasta kabulünü durdurarak sağlık çalışanlarını farklı hastanelere sevk eden ve ana girişlerine emniyet şeridi çekilen dev binanın çevresinde derin bir sessizlik hakim olurken, poliklinik kapılarına kilit vuruldu ve güvenlik görevlileri nöbeti devraldı. Hastanenin dış korkuluklarına yeni projenin görselleri asılmasına rağmen 2026 yılı içerisinde tamamlanması beklenen yıkım işlemlerine henüz başlanamaması, kentin simge yapısının akıbetini merak konusu haline getirdi.

KENTİN İLK BÜYÜK HASTANESİ

Antalya Atatürk Devlet Hastanesi, kentin ilk büyük hastanesi olarak 20 Kasım 1968 tarihinde hizmete açıldı. O günden bugüne Antalyalıların tedavi olmak için başvurduğu yerlerden biri olan Atatürk Hastanesi’nin binası depreme dayanaksız olduğu iddia edilerek, yıkılmasına karar verildi. 2025 yılının Ekim ayında hastanede taşınma ve kademeli kapatma süreci başladı. Kasım ayında ise hasta ziyaretleri ve sağlık hizmetleri tamamen durdu.

Atatürk Devlet Hastanesi 2026 Ekim 2

HASTANE KAPATILDI

Sağlık hizmetlerinin durmasının ardından 27 Aralık 2025 tarihinde Atatürk Hastanenin ana girişlerine emniyet bandı çekildi. 31 Aralık 2025 tarihinde ise hasta kabulü ve poliklinik hizmetleri tamamen sona erdi. Hizmetlerin sona ermesiyle beraber doktorlar ve diğer sağlık çalışanların kentteki farklı hastanelere gönderildi. Hastanenin kapatılmasının üzerinden 305 gün yani 10 ay 1 gün geçti ve hastanenin yıkım süreci hala başlamadı.

Atatürk Devlet Hastanesi 2026 Ekim 3

HASTANE HALA YIKILMADI

Atatürk Devlet Hastanesi’nin 2026 yılı içerisinde yıkılması ve yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından yapım sürecinin başlaması bekleniyordu. Fakat hastanenin kapatılmasının üzerinden 1 yıl geçmesine 2 ay kala henüz yıkım işlemlerine başlanılamadı. Hastanenin dışarıdaki demir korkuluklarını yeni hastanenin nasıl olacağına ilişkin görseller asılırken henüz yapım aşamasına bile geçilemedi.

Atatürk Devlet Hastanesi 2026 Ekim 4

BİNANIN ÇEVRESİNDE SESSİZLİK HAKİM

Atatürk Devlet Hastanesi’nin akıbeti merak edilirken binanın çevresinde ise derin bir sessizliği hakim olduğu görüldü. İnsanların tedavi olmak için geldiği polikliniklerin kapılarına kilit burulurken acil servisin ise önüne şerit çekildiği görüldü. Güvenlik görevlileri binanın önünde nöbet tutmaya devam ederken hastanenin ise ne zaman yıkılacağı hala bilinmiyor.

Atatürk Devlet Hastanesi 2026 Ekim 6

Muhabir: Tahsin Can Önalp