Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Antalya Ulaşım A.Ş. ile Nakliyat-İş Sendikası arasında yürütülen 2. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri uzlaşmayla tamamlandı. Şehir içi toplu taşıma hizmetlerinde görev yapan 300'e yakın işçiyi doğrudan ilgilendiren görüşmeler sonucunda, 1 Temmuz 2026 ile 30 Haziran 2029 tarihleri arasını kapsayan üç yıllık yeni toplu iş sözleşmesi imzalandı. 27 Ekim 2026 tarihinde varılan mutabakat, sendika üyelerinin yüzde 80 gibi ezici bir çoğunluğunun onayıyla kabul edildi.

İLK 6 AY İÇİN YÜZDE 30 ZAM VE YILDA 4 MAAŞ İKRAMİYE KAZANIMI

Yeni sözleşme ile çalışanların mali ve sosyal haklarında önemli iyileştirmelere gidildi. 1 Temmuz 2026 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, farklı yıllarda işe giren çalışanların ücretlerinin eşitlenmesi sağlandı ve ilk altı aylık dönem için ortalama yüzde 30 ücret artışı gerçekleştirildi. Ayrıca sözleşme süresi içinde ikramiye ödemeleri kademeli olarak yılda 120 güne, yani toplam 4 maaş seviyesine çıkarıldı. Yemek yardımı, kıdem zammı ve yakacak yardımı gibi sosyal kalemlerde de çalışanların talepleri doğrultusunda artış sağlandı.

HAFTALIK ÇALIŞMA SÜRESİ 42,5 SAAT OLARAK BELİRLENDİ

Sözleşme kapsamında çalışma koşullarına ilişkin düzenlemeler de hayata geçirildi. Antalya Ulaşım A.Ş. bünyesinde haftalık çalışma süresi 42,5 saat olarak netleştirilirken, disiplin süreçlerine dair maddelerde de sendikanın talepleri doğrultusunda kazanımlar elde edildi. Nakliyat-İş Sendikası Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, elde edilen sonuçların tüm çalışanlara ve işçi sınıfına hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

Muhabir: Tahsin Can Önalp