Antalya’nın da dahil olduğu 7 ilde, Telegram üzerinden asılsız ihbar ve şantaj faaliyetleri yürüttüğü öne sürülen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda 9 kişi yakalanırken, şüphelilerden 7’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

TELEGRAM GRUBU ÜZERİNDEN 45 ASILSIZ İHBARDA BULUNDULAR

İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda, şüphelilerin Telegram uygulaması üzerinden bir grup oluşturduğu belirlendi. Grup içerisinde örgütlü hareket ettikleri tespit edilen şüphelilerin, para karşılığında bomba, fuhuş ve terör saldırısı içerikli asılsız ihbarlarda bulunduğu ortaya çıkarıldı. Farklı illerde toplam 45 asılsız ihbar gerçekleştirdiği belirlenen şüphelilerin, müştekilere yönelik tehdit ve şantaj yoluyla haksız kazanç sağladığı tespit edildi.

Antalya'da 'Asılsız Ihbar' Ve Tehdit Çetesine Operasyon1 (3)

ANTALYA DAHİL 7 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Soruşturma kapsamında İzmir merkezli olarak İstanbul, Antalya, Afyonkarahisar, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Muğla’nın Fethiye ilçesinde hava destekli müşterek operasyonlar gerçekleştirildi. Operasyonlarda 9 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Antalya'da 'Asılsız Ihbar' Ve Tehdit Çetesine Operasyon1 (2)

9 ŞÜPHELİDEN 7’Sİ TUTUKLANDI

Adli makamlara çıkarılan 9 şüpheliden 7’si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 2 şüpheli hakkında ise adli süreç işletildi.

Kaynak: Haber Merkezi