Antalya’nın Serik ilçesinde yeni sezon hazırlıkları hız kazanırken, seralarda kapya biber ekimi başladı. Yeşilyurt Kuşcular Mahallesi’nde üretim yapan çiftçi Erdal Köse, bu yıl domates yerine ilk kez kapya biber yetiştirmeye başladıklarını belirterek, kilogram fiyatının üreticiyi kurtarması için 200 liranın altına düşmemesi gerektiğini söyledi.

Hatice Öz, tarım projelerini Toptancı Hali'nde anlattı
Hatice Öz, tarım projelerini Toptancı Hali'nde anlattı
İçeriği Görüntüle

SERİK’TE SERALARDA YENİ SEZON HAREKETLİLİĞİ

Antalya’nın önemli tarım merkezlerinden Serik’te üreticiler yeni sezon için hazırlıklarını sürdürüyor. Seralarda ürün değişikliğine giden bazı çiftçiler, yeni sezonda kapya biber üretimine yöneldi. Köse, "Biber ekimine eylül ayının 5'i gibi başladık. Şubat ayında hasat yaparız. Mayıs sonu gibi de sökümünü gerçekleştiririz" dedi.

Antalya’da Kapya Biber Sezonu Başladı Üreticinin Fiyat Beklentisi Belli Olduwq (5)

DOMATESTEN KAPYA BİBERE GEÇİŞ YAPTI

Yaklaşık 3 dönümlük alanda kapya biber yetiştirdiklerini belirten Köse, daha önce aynı bölgede uzun yıllar domates üretimi yaptıklarını söyledi. Köse, "2000 yılından beri domates ekiyorduk. 'Biraz değiştirelim' dedik, bu sene kapya biberi denedik. İnşallah iyi olur. Dışarıda patlıcanımız var, başka seralarda da domatesimiz bulunuyor" dedi.

Antalya’da Kapya Biber Sezonu Başladı Üreticinin Fiyat Beklentisi Belli Olduwq (1)

SERİKLİ ÜRETİCİNİN KAPYA BİBER FİYATI BEKLENTİSİ BELLİ OLDU

Geçen sezon kapya biber fiyatlarının üretici açısından iyi olduğunu belirten Köse, bu yıl ekim alanlarının arttığını ve fiyatların nasıl şekilleneceğinin henüz belli olmadığını söyledi. Köse, üreticinin artan maliyetler nedeniyle kilogram fiyatında yüksek bir beklentisi olduğunu aktardı, "Geçen yıl bende kapya yoktu ama sezon kapya açısından iyiydi. Bu sene ekim biraz fazla. Kilogram olarak 200 liradan aşağı olmaması lazım ki bizi kurtarsın" şeklinde konuştu.

Antalya’da Kapya Biber Sezonu Başladı Üreticinin Fiyat Beklentisi Belli Olduwq (4)

Kaynak: DHA