Diyanet İşleri Başkanlığı bağlı 4-6 yaş grubundaki çocuklara özel Kuran kurslarında yeni dönem başladı. Muratpaşa İlçe Müftülüğüne bağlı Abdullah Tokuç Kur’an Kursu’nda miniklerle bir araya gelen Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarına büyük önem verdiklerini vurgulayan Yalçınkaya, “Kurslarımızda, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle hazırlanan ‘Okul Öncesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Kurs Programı’ sertifikasına sahip Kur’an kursu öğreticileri görev yapıyor” dedi.

DOĞRULUK VE SABIR

Yalçınkaya, açılış töreninde yaptığı konuşmada kurslarla ilgili bilgi verdi. Yalçınkaya, “Öğrencilerin seviyelerine uygun müfredatla, değerler eğitimi ve Kur’an-ı Kerim’i tanıma dersleri veriliyor. Çocuklar, sevgi, saygı, yardımlaşma, iyilik, adalet, sorumluluk, doğruluk ve sabır gibi İslam dininin temel değerlerini öğrenirken, Kur’an-ı Kerim’i ses ve şekil olarak da tanıyor” dedi.

Antalya Kuran Kursu (3)

TEMEL DİNİ BİLGİLER

Yalçınkaya, konuşmasının devamında, “Kur’an kursu öğreticilerimiz, Hz. Muhammed’in (s.a.v.) rehberliğinde çocuklarımıza temel dini bilgileri öğreterek, özü ve sözüyle onlara örnek oluyor. Çocuklara gösterilen sevgi, ilgi ve verilen ahlak ile değerler eğitimi, dünya ve ahiret için en hayırlı yatırımdır. Bu bilinçle hareket eden tüm öğreticilerimize ve kurslarımızı tercih eden velilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İLGİYLE İZLENDİ

Programda, minik öğrencilerin sergilediği birbirinden güzel etkinlikler büyük ilgiyle izlendi. Programa, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, İl Müftü Yardımcıları Ramazan Özgün Türkmen ve Talat Özmet, Muratpaşa İlçe Müftüsü İshak Göksel, veliler ve öğrenciler katıldı.

Antalya Kuran Kursu (2)

Muhabir: BÜLENT ÖNER