Antalya'da ikamet eden bir kadın vatandaş, Rus vatandaşlarını hedef alan önemli açıklamalara imza attı. Sosyal medya hesabı X'te (eski adıyla Twitter) paylaştığı videosunda, "Antalya'da neden Rus Mahallesi var? Bu bir. Ruslar kendi vatanımızda Türklere ırkçılık yapıyorlar, Türklere küfürlerini de duymuşsun. Bunu neden kiloya bağlıyorsun ablacığım? Bu iki. Neden bunları normalleştiriyoruz?" başlığını kullanan Antalya sakini, gözlemlerini takipçileriyle paylaştı. Kadın vatandaşın Antalya'da neden Rus Mahallesi var sorusuna aradığı yanıtta, yaklaşık 1 dakika 33 saniyelik videosunda sitem dolu açıklamalara yer verildi.

BİLMEDEN GELDİĞİ RUS MAHALLESİ'NDEKİ TEPKİLER

Paylaşımında yaşadığı bölgeye nasıl geldiğini anlatan kadın vatandaş, bilmeden bir "Rus Mahallesi"ne yerleştiğini ifade etti. "Ben Rus Mahallesi'nde yaşıyorum. Şimdi Antalya'da yaşıyorsunuz zaten, bazı mahallelerin Ruslara ait olduğunu bilirsiniz ama ben buraya bilmeden geldim" diyen Antalya sakini, şöyle devam etti: "Çünkü benim ev sahibim İranlıydı ve ben İranlılarla daha önce yaşadığım komşularım oldu ve onları çok seviyordum. Bu arada benim Rus arkadaşlarım da oldu, onları da çok seviyordum. Ama burada yaşlı Ruslar var. Neden olduğunu bilmiyorum ama bir senedir bana o kadar kötü bakıyorlar ki."

SAUNADA YAŞANAN HAKARET OLAYI

Kadın vatandaş, Rusça bilgisi sayesinde şahit olduğu bir olayı aktardı. Saunada karşılaştığı Rus kadınların Türkler hakkında aşağılayıcı ifadeler kullandığını iddia eden vatandaş, olayı şu sözlerle anlattı: "Ben saunaya girdim ve saunaya girdiğimde Rus bir kadın dedi ki 'bu kızlar Türk.' Bunu anladım, çok kolaydı. Sonra Türkçe bir şekilde bayram kelimesini kullandı ve dedi ki 'Türkler gelecekler.' Bunu da anladım. Yanındaki kadın da böyle ters ters baktı ve dedi ki küfür etti, 'a.k' gibi bir küfür. Rusça küfür de zaten öğrenmiştim çoktan. Tamam, onların onlara kendi kötülüyor, bu yüzden onları saymıyorum."

KİLO MU, TÜRKLÜK MÜ? ENDİŞELER DİLE GETİRİLDİ

Rus Mahallesi'nde dışarı çıktığında yaşadığı rahatsızlığı dile getirerek, kendisine yöneltilen kötü bakışların ve dedikoduların nedenini sorgulayan kadın vatandaş, "Onun dışında mesela burada dışarıya çıkıyorum ve herkes o kadar kötü bir şekilde bana bakıyor ki, hatta birbirlerini dürtüp dedikodumu yapıyorlar. Ben kilo aldığım için oluyor bunlar. Benim her şeyi kiloya bağlama. Çünkü şunu biliyoruz ki Ruslar kiloya çok takıntılılar ve bu yüzden kilodan insan gördüklerinde çok dikkatli baktıklarını ve birbirlerine dedikodu yaptıklarını düşünüyorum. Onlarda da kilolu olanlar var ama genel olarak yaşlılar. Yani benim yaşımdaki gençler genelde kilolu değil onlar da. Ya da Türk olduğum için mi oluyor bu? Eğer öyleyse daha kötü, inşallah kiloma bakıyorlardır. Neye bakıyorlar arkadaşlar, neye bakıyorlar?" sorularına yanıt aradı.

KÖY HAYATI KIYASI VE SİTEM

Yaşadığı bu durum karşısında duyduğu rahatsızlığı dile getiren kadın, böyle bir ortamda yaşamaktansa köyde yaşamayı tercih edeceğini şu ifadelerle dile getirdi: "Ben köyde yaşamıştım. Köydeki köylü teyzeler vardı, onlar da bana böyle bakıyordu aynı, ne eksik ne fazla. Ya bana böyle bakacaksanız göz bakışlarıyla ben köyde yaşayayım daha iyi. Köydeki teyzeler baksın bana, hem en azından dedikodu yaparız ve anlaşırız."

Muhabir: DUYGU TEKİN