Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Başkan Muhittin Böcek’in “rüşvet” soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından bugün üçüncü kez toplanıyor. Cuma günü yapılan son oturumda, CHP Grup Başkanvekili ve Kepez Belediye Meclis Üyesi Büşra Özdemir, meclis üyelerinin oy çokluğuyla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak seçilmişti. Meclis bugün ilk kez Büşra Özdemir başkanlığında toplanacak.

402 MİLYON TL’LİK EK BÜTÇE

Toplantıda ele alınacak gündem maddeleri arasında belediyeler arası iş birliği protokolleri, ek bütçe talepleri, kredi yetkilendirmeleri ve kira sözleşmelerinin feshi gibi birçok önemli konu yer aldı. Kepez Belediyesi’nin 3 Haziran 2025 tarihli 243 sayılı kararı doğrultusunda talep ettiği 402 milyon TL’lik ek bütçe, Plan ve Bütçe Komisyonu raporu ile meclis gündemine taşındı.

NİKAH ÜCRETLERİNE ZAM

Antalya Körfez Gazetesi muhabiri Ertuğrul Gün'ün haberine göre, Muratpaşa Belediyesi’nin 3 Temmuz 2025 tarihli meclis kararıyla nikâh ücretlerinde değişikliğe gidilmesi önerisi de meclisin görüşeceği maddeler arasında yer aldı. Büyükşehir Belediyesi ile Korkuteli, Döşemealtı, Kaş, Kepez ve Serik belediyeleri arasında yapılacak asfalt yapım işine dair protokol taslakları, ayrı ayrı maddeler halinde meclis gündeminde. Bu protokollerin imzalanması için Büyükşehir Genel Sekreteri veya Genel Sekreter Yardımcısına yetki verilmesi talep edildi.

TÜNEKTEPE’DE GÜNDEMDE

Konyaaltı ilçesi Hurma Mahallesi Tünektepe mevkiinde yer alan sosyal tesisler ve yapılarla ilgili, Büyükşehir Belediyesi ile ANET A.Ş. arasında daha önce imzalanan kira sözleşmelerinin feshi de oylanacak konular arasında bulundu.

KREDİ GÖRÜŞÜLECEK

Meclis gündeminde yer alan diğer önemli maddeler arasında ise, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin İller Bankası ve Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası’ndan talep edeceği krediler için başkanvekiline yetki verilmesi yer alıyor. Alt kredi anlaşmaları, teminat süreçleri ve borçlandırıcı işlemler konusunda Başkan Büşra Özdemir’in tam yetki alması planlanıyor.

HAYVAN TAKASI PROTOKOLÜ

Antalya Doğal Yaşam Parkı ile Konya Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi arasında karşılıklı hibe yöntemiyle hayvan takası yapılmasına yönelik protokol de Plan ve Bütçe Komisyonu raporuyla meclise sunulacak.

Kaynak: ANTALYA KÖRFEZ GAZETESİ-ERTUĞRUL GÜN