Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) 2025 Seçimli Olağan Genel Kurulu, iş dünyasının önde gelen temsilcilerini bir araya getirdi. Genel kurulda yapılan oylamalarla birlikte iş konseylerinin yeni dönem yönetimleri belirlendi ve Türkiye’nin dış ticaret hedeflerine yön verecek organizasyon yapısı şekillendi. Bu süreçte ASKON Antalya, üstlendiği görevler ve geniş coğrafyayı kapsayan katılımıyla öne çıkan kuruluşlar arasında yer aldı.

ULUSLARARASI TİCARETTE ANTALYA MERKEZLİ AÇILIM

Genel kurul çerçevesinde gerçekleştirilen toplantılarda; ihracatın artırılması, yeni pazarlarla temas kurulması ve iş dünyasının uluslararası alandaki etkinliğinin güçlendirilmesi konuları ele alındı. Kamu kurumları, özel sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının katıldığı görüşmelerde, uzun vadeli ticari iş birliklerine yönelik yol haritaları değerlendirildi. ASKON Antalya Şube Başkanı Onur Kaçar, sürece ilişkin yaptığı değerlendirmede, Antalya merkezli firmaların küresel ticaret zincirlerine daha güçlü şekilde entegre edilmesini amaçladıklarını belirtti. Kaçar, uluslararası platformlarda kurulacak doğrudan temasların, hem ihracat hem de yatırım açısından önemli fırsatlar doğuracağını söyledi.

ASKON ANTALYA, FARKLI KITADAN ÜLKELERDE GÖREV ALDI

Yeni dönemde ASKON Antalya Şube Başkanı Onur Kaçar’ın yanı sıra; Öner Uygun, Enver Çıtak, Veli Durur, Olga Eser ve Sara Azimpour, Çin, Lübnan, Mali, Kırgızistan, Ekvator Ginesi, Gana, Birleşik Arap Emirlikleri, Polonya, Gine ve Romanya’ya yönelik iş konseylerinin yürütme kurullarında görev üstlendi. Bu yapılanmanın; Asya, Afrika, Avrupa ve Orta Doğu hattında Türkiye’nin ticari ilişkilerinin geliştirilmesine, yeni ortaklıkların kurulmasına ve yatırım potansiyelinin artırılmasına katkı sağlaması bekleniyor.

ÖZEL SEKTÖRÜN ULUSLARARASI ROLÜNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Yeni dönemin önemine dikkat çeken Kaçar, özel sektörün dış ticaretteki rolünün her geçen gün arttığını vurguladı. İş dünyasının küresel ölçekte daha aktif olması gerektiğini ifade eden Kaçar, ASKON Antalya’nın bu süreçte sorumluluk almaya devam edeceğini dile getirdi. Kaçar, yeni dönemin Türkiye ekonomisi, iş dünyası ve tüm paydaşlar açısından olumlu sonuçlar doğurmasını temenni etti.

Kaynak: BÜLTEN