Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 26 Mart 2025 tarihinde çıkan yangının ardından başlatılan yenileme çalışmaları aradan geçen süreye rağmen tamamlanamadı. Yangında büyük zarar gören ve acil servis ile organ nakli merkezinin bulunduğu B Blok’taki çalışmaların devam etmesi nedeniyle bazı sağlık hizmetleri halen geçici alanlarda sürdürülüyor. ATSO yönetimi yanan hastane binasının bir an önce hizmete açılması için destek kararı aldı. 50 milyon TL destek oy birliği ile kabul edildi.
ATSO’DAN DESTEK GELDİ
Antalya Körfez Gazetesi muhabiri Ertuğrul Gün'ün haberine göre; hastanedeki mevcut durum, ATSO Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda gündeme geldi. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman, hastane yönetimini ziyaret ettiğini belirterek mevcut şartların sağlık hizmetlerini olumsuz etkilediğini ifade etti. Hacısüleyman, acil servis ve organ nakli bölümünün halen geçici alanlarda hizmet verdiğini belirterek, sağlık çalışanlarının büyük özveriyle görev yaptığını ancak fiziki koşulların yetersiz kaldığını söyledi.

MECLİSTEN OY BİRLİĞİ İLE GEÇTİ
Nisan ayında yapılan açıklamanın ardından ATSO yönetimi, hastanenin yeniden hizmet kapasitesine kavuşması amacıyla hazırlanan 50 milyon TL’lik destek maddesini Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı gündemine taşıdı. Meclis üyeleri tarafından görüşülen öneri oy birliğiyle kabul edildi. ATSO Meclis üyeleri, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nin Antalya ve bölge için önemli bir sağlık merkezi olduğunu belirterek, yenileme çalışmalarının bir an önce tamamlanmasının büyük önem taşıdığını ifade etti. Başkan Hacısüleyman, meclis üyelerine kararlarından dolayı teşekkür etti.






