CHP’nin 8 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirdiği İstanbul İl Kongresi'nin iptali için açılan davada ara karar verildi. Mahkeme, Özgür Çelik ve mevcut yönetimin görevden alınmasına karar verdi. 196 delegenin tedbiren görevden uzaklaştırılmalarına karar verilirken, mevcutta yürüyen kongre sürecinin de durdurulmasına hükmedildi.

YÖNETİM DEĞİŞTİ

İstanbul İl Başkanlığı'na geçici olarak Gürsel Tekin, Zeki Şen, Hasan Babacan, Müjdat Gürbüz, Erkan Narsap heyeti görevlendirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 8 Ekim 2023'te yapılan CHP İstanbul İl Kongresi'ndeki seçimde "oylamaya hile karıştırıldığı" iddiasıyla, aralarında CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın da bulunduğu 10 kişi hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlamıştı.

GÜRSEL TEKİN: ABİLERLE GÖREV YAPACAĞIZ

Kararın ardından ilk açıklamasın yapan Gürsel Tekin, "4 eski ilçe başkanı ve ben atandık. Partinin abileri olarak görev yapacağız. CHP'de ben ev sahibiyim. Amacımız partiyi adliye koridorlarından, kavga alanlarından kurtarmak ve iktidara taşımak. Süreci ve ne yapacağımızı kısa sürede belirleyeceğiz" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ