CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti kurultayına ilişkin verilen “mutlak butlan” kararının ardından düzenlenen MYK toplantısı sonrası sert açıklamalarda bulundu. Özel, hem yargı sürecine hem de siyasi baskılara tepki gösterdi. CHP Genel Merkezi’nde konuşan Özgür Özel, yaşanan sürecin yalnızca CHP’yi değil, Türkiye’deki demokratik siyaseti hedef aldığını savundu. Kurultay sürecinin partililerin iradesiyle şekillendiğini belirten Özel, alınan kararın siyasette yeni bir tartışma başlattığını söyledi.
“DEĞİŞİMİN ÖNÜNÜ KESMEK İSTİYORLAR”
2023 seçimlerinin ardından CHP’de değişim talebinin yükseldiğini ifade eden Özel, parti tabanının ve delegelerin değişim yönünde tavır aldığını dile getirdi. Kurultay sürecinin baskılara rağmen tamamlandığını belirten Özel, “Kimsenin onayı olmadan değişimin mümkün olduğunu gösterdik” mesajı verdi.

“YEREL SEÇİM BAŞARISI HAZMEDİLEMEDİ”
Özel, CHP’nin yerel seçimlerde elde ettiği başarının bazı çevreleri rahatsız ettiğini öne sürdü. Partinin uzun yıllar sonra birinci parti konumuna yükseldiğini vurgulayan Özel, bu başarının ardından siyasi ve hukuki baskıların arttığını savundu.
İMAMOĞLU MESAJI VERDİ
Açıklamasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na da değinen Özel, mücadeleden geri adım atmayacağını söyledi. “Sessiz ve kontrollü bir muhalefet yürütmeyeceğiz” diyen Özel, partisinin cumhurbaşkanlığı hedefi doğrultusunda çalışmayı sürdüreceğini ifade etti.

KILIÇDAROĞLU DETAYI DİKKAT ÇEKTİ
Özel, açıklamasında Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisini aradığını ancak görüşmeye dönüş yapmadığını da söyledi. Bu sözler CHP kulislerinde yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.





