Kocaeli'nin Gebze ilçesi Mevlana Mahallesi Issıkgöl Caddesi'nde, altında eczane bulunan bir bina, dün sabah saat 07.00 sularında henüz belirlenemeyen bir nedenle aniden çöktü. Binada kiracı olarak ikamet eden 5 kişilik Bilir ailesi, çökme sonucu enkaz altında kaldı.
İhbar üzerine olay yerine hızla çok sayıda arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekiplerin yürüttüğü yoğun çalışmalar sonucunda, ailenin iki çocuğu; Muhammed Emir Bilir (12) ve Hayrunisa Bilir'in (14) cansız bedenlerine gündüz saatlerinde ulaşıldı.
18 YAŞINDAKİ DİLARA BİLİR SAĞ KURTARILDI
Bilir ailesinin en büyük kızı olan 18 yaşındaki Dilara Bilir ise arama kurtarma ekiplerinin çabalarıyla enkaz altından sağ olarak çıkarıldı ve hemen hastaneye sevk edildi.
Arama ve kurtarma çalışmaları, Dilara'nın kurtarılmasının ardından da hız kesmeden devam etti. Çalışmaların 19'uncu saatinde baba Levent Bilir'in (44) cansız bedenine ulaşıldı. Kısa bir süre sonra da anne Bilir'in cansız bedeni enkazdan çıkarıldı.

VEFAT EDENLER SON YOLCULUKLARINA UĞURLANDI
Facianın ardından Bilir ailesinden hayatını kaybeden 4 kişinin cenazeleri, otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından Gebze Çoban Mustafa Paşa Camisi'ne getirildi. Cenazeler, kılınan namazın ardından Gebze Merkez Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Defin işleminin ardından, yıkılan bina bölgesinde taziye çadırı kuruldu. Taziye çadırında Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi ve dualar edildi.

"MEVLA ONU BİZE BAĞIŞLADI"
Taziye çadırında konuşan, hayatını kaybeden baba Levent Bilir'in dayısı Nurettin Memoğlu, yaşananlara dair duygularını paylaştı. Olay sabahı binanın yıkıldığı haberini alıp hemen yardım için geldiğini belirten Memoğlu, "Geldim baktım, kendi torunlarımız, çocuklarımız. Tabii elimizden gelen gayreti sarf etmeye çalıştık. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin anında seferber oldular" dedi.
Enkazdan sağ çıkarılan yeğeni Dilara Bilir'in sağlık durumu hakkında da bilgi veren Memoğlu, genç kızla görüştüğünü belirtti: "Sadece kolu kırık ve vücudunda ufak tefek çizikler var. Mevla onu bize bağışladı."
Memoğlu, Dilara'yı yetiştirme konusundaki kararlılıklarını şu sözlerle ifade etti: "Onu güzel bir şekilde eğiteceğiz. Bu memlekete iyi bir evlat olması için annesi gibi hayırlı bir evlat olması için çabalayacağız."

ANNESİ 10 BİN KİŞİYE KUR'AN ÖĞRETMİŞTİ
Hayatını kaybeden annenin hayırlı bir insan olduğunu vurgulayan Memoğlu, "Annesi, bu bölgede en az 10 bin kişiye Kur'an-ı Kerim'i öğretmiştir öyle bir cennet hatunu bir annesi vardı. İnşallah, evladımız da öyle olacak" diye konuştu.
DİLARA'YA GERÇEKLER PSİKOLOG EŞLİĞİNDE ANLATILACAK
Memoğlu, annesi, babası ve kardeşlerini kaybeden Dilara'ya bu acı gerçeği henüz söylemediklerini aktardı: "Ailesinin öldüğünü şu aşamada söylemedik ama yanına psikologlar girip çıkıyor. Yavaş yavaş anlatacağız hemen kabulleneceğini zannetmiyorum, zaman alacak bu iş. Bunu bir şekilde kabullenecek Allah'tan geldik yine ona gideceğiz."
 
             
             
                             
                             
                            





 
         
         
         
         
         
        