UCLG ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay öncülüğünde Gazze’ye destek olmak için oluşturulan "Gazze İçin Şehirlerin Platformu"na, Çin’in Şiyan kentinde yapılan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) Dünya Konseyi’nde farklı coğrafyalardan belediye başkanları imza atarak destek verdi.
ŞEHİRLER GAZZE İÇİN TEK ÇATIDA TOPLANDI
UCLG ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, UCLG Genel Kurulu’nun sonunda yaptığı konuşmada tüm siyasi amaçlardan uzak, yalnızca insani bir sorumlulukla başlattıkları "Gazze için Şehirlerin Sesi Platformu"ndan bahsederek, "Dünyanın dört bir yanındaki belediye başkanlarını tek bir çatı altında toplayarak Gazze ve Filistin için ortak bir ses oluşturma çağrımın ardından Carlos Martinez, Bekhe Stofile ve Paola Pabon ve Barselona şehri bu platforma olan desteklerini beyan ettiler. Kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Genel Sekreterimiz Emilia Saiz’e de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Amacımız yaşanmasını asla istemediğimiz olaylar karşısında şehirlerimizi tek bir çatı altında toplamak, olası savaş ve çatışmalarda şehirlerin yok olmasını engellemek ya da yeniden inşası için ortak bir ses oluşturmaktır. Bugün gündemimiz Gazze olsa da bizler, barış yanlısı belediye başkanları olarak tüm dünya genelinde şehirlerin sesi olabilmek için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
ORTAK BİLDİRİYE İMZA ATTILAR
Konuşmanın ardından platforma desteğini açıklayan Konya ile birlikte; Soria, Pichincha, Güney Afrika Yerel Yönetim Birliği (SALGA), Barcelona, Tahran, Fransa Belediyeler Birliği MERCOCIUDADES, Trabzon, Flacma, TBB, Asya Belediye Başkanları Forumu, GALGA, Al Birhe, Selçuklu, SALGA Kadın Komitesi başkanları ortak bildiriye imza attı.